Publicitate
Aeronavele au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie și, pentru a ajunge în zona Mării Azov, au tranzitat spațiul aerian al Ucrainei venind dinspre Polonia, Germania și Olanda.
Dacă ar fi evoluat prin spațiul aerian al Mării Negre, așa cum s-a întâmplat în cadrul misiunilor anterioare, ca să ajungă în Marea Azov bombardierele ar fi trebuit să tranziteze zona aeriană de deasupra strâmtorii și podului Kerci, riscând o reacție din partea apărării antiaeriene ruse.
Din analiza imaginilor, se poate aprecia că bombardierele americane s-au apropiat la aproximativ 25 km de frontiera nord-estică a Crimeei. Acțiunea poate fi considerată riscantă, având în vedere faptul că este prima dată când se desfășoară o astfel de misiune, iar în zona, la Djankoi, Rusia are instalat un regiment de sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf.
Foarte probabil, bombardierele strategice B-52H Stratofortress au fost sprijinite în aer de avioane de vânătoare Su-27, din cadrul Forțelor Aeriene Ucrainene.
Numerele de bord și indicativele celor două bombardiere strategice sunt 60-0044 / JULIA53, respectiv 61-0034 / JULIA51.
Până la acest moment nu sunt informații oficiale din partea niciuneia dintre părțile participante la zboruri, și nici a Federației Ruse. Probabil aceste vor apărea după ce bombardierele vor ateriza la Fairford și misiunea va fi considerată încheiată.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News