Pentagonul nu cedează intimidărilor Rusiei: „Kievul își stabilește singur țintele. Rușii au ucis mii de ucraineni nevinovați”

Sistem de lansare multiplă HIMARS
Sistem de lansare multiplă HIMARS

Rusia susține că Statele Unite au furnizat armele și că experții militari americani au ghidat armele și au furnizat informații despre țintele rusești. 

Surse de la Pentagon au declarat luni că Ucraina își stabilește propriile ținte, după ce Kremlinul a dat vina direct pe Statele Unite pentru atacul asupra Crimeei, despre care spune că a fost efectuat de rachete ATACMS furnizate de SUA și a ucis cel puțin patru persoane și a rănit 151.

Războiul din Ucraina reprezintă cea mai mare tensiune între Rusia și Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962, iar oficialii ruși spun că conflictul intră în cea mai periculoasă fază de escaladare de până acum.

Acuzele aduse direct Statelor Unite pentru vărsarea de sânge din Crimeea, teritoriul Ucrainei anexat ilegal de Rusia în 2014, sunt încă un pas făcut de Moscova în direcția escaladării.

„Ucraina ia propriile decizii cu privire la țintele sale și își conduce propriile operațiuni militare”, a declarat maiorul Charlie Dietz, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe a declarat că orice pierdere de vieți civile este o tragedie.

„Acest lucru include cu siguranță miile de ucraineni nevinovați care au fost uciși de forțele ruse de la începutul acestui război de agresiune rusesc”, a spus purtătorul de cuvânt.

 

Atacul de la Sevastopol

 

Ministerul rus al Apărării (MOD) a acuzat forțele ucrainene că au efectuat o lovitură cu rachete ATACMS cu rază scurtă de acțiune împotriva Sevastopolului, duminică, 23 iunie. 

Cel puțin doi copii au fost uciși, potrivit oficialilor ruși.  Imaginile publicate pe 23 iunie arată civili pe o plajă din Sevastopol în timpul și după devierea loviturii cu rachete.

Filmările și imaginile indică faptul că forțele ruse au staționat echipamente militare în zone civile din Crimeea încă de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Mai mult, autoritățile ruse au încurajat în mod iresponsabil turismul rușilor în Crimeea ocupată, în timp ce armata rusă continuă să folosească peninsula ocupată ca zonă de sprijin pentru forțele din primele linii.

Surse ruse au criticat autoritățile ruse pentru că nu au folosit sirene de raid aerian pentru a alerta civilii să caute adăpos

 

Încercări de intimidare

 

Rusia a chemat-o pe ambasadorul SUA Lynne Tracy la Departamentul de Stat, unde se confruntă cu acuzații conform cărora Washington „purta un război hibrid împotriva Rusiei și a devenit efectiv o parte a conflictului”. Rusia susține că Statele Unite au furnizat armele și că experții militari americani au dirijat armele și au furnizat informații despre acestea.

Gestul Moscovei s-a dorit a fi o încercare de a descuraja Statele Unite să ofere asistență suplimentară de securitate Ucrainei.

Tracy a fost înștiințată că atacul „nu va rămâne nepedepsit”. „Cu siguranță va urma răzbunarea”, au asigurat-o ei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel