Pentagonul explică de ce Statele Unite trimit trupe în Orientul Mijlociu: Există încă timp pentru a preveni un război regional la scară largă

Cristian Soare |
Data publicării:
Armata israeliană, foto IDF, facebook
Armata israeliană, foto IDF, facebook

În Orientul Mijlociu, există încă timp pentru diplomație și o posibilitate de a preveni un război regional la scară largă, afirmă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, în timpul unui briefing. Potrivit lui Ryder, trupele americane sunt redistribuite în zona de responsabilitate a Comandamentului Central al SUA pentru o misiune de descurajare.

Mai exact, Forțele Aeriene ale SUA au desfasurat avioane F-22 Raptor în regiune, în timp ce Marina SUA desfășoară grupul de atac al portavionului Abraham Lincoln, care include avioane F-35C Lightning II. În plus, in regiune a fost desfasurat si submarinul cu rachete ghidate USS Georgia.

Ryder a menționat că, în prezent, în Orientul Mijlociu se află aproximativ 40 000 de militari ai armatei americane.

Departamentul Apărării continuă să monitorizeze îndeaproape situația. Secretarul apărării Lloyd Austin comunică aproape zilnic cu ministrul israelian al apărării Yoav Gallant și cu alți parteneri regionali.

,,SUA rămâne intens concentrată pe dezescaladarea tensiunilor din regiune, fiind, de asemenea, axată pe asigurarea unei încetări a focului ca parte a unui acord privind aducerea tuturor ostaticilor acasă și pentru a pune capăt războiului din Gaza", a precizat Ryder.

 

Protejarea Israelului asigură descurajarea


În timpul ultimei convorbiri telefonice cu Gallant, Austin a asigurat Israelul de tot angajamentul SUA de a lua toate măsurile necesare pentru a proteja Israelul.

Șeful Pentagonului a subliniat, de asemenea, consolidarea pozițiilor și capacităților militare ale SUA în Orientul Mijlociu ca răspuns la escaladarea tensiunilor regionale.

,,Aceste ajustări ale poziției forțelor militare americane sunt menite să îmbunătățească protecția forțelor americane, să sporească sprijinul nostru pentru apărarea Israelului și să asigure că SUA sunt pregătite să răspundă la o mare varietate de situații neprevăzute", a argumentat Ryder.

Potrivit lui Ryder, Austin și Gallant au discutat, de asemenea, despre operațiunile israeliene din Fâșia Gaza, secretarul apărării reiterând importanța minimizării numărului victimelor civile.

Iranul și grupările sale aliate paramilitare au amenințat că vor ataca Israelul, iar Ryder a subliniat că SUA trebuie să ia în serios aceste amenințări.

,,Dar ne concentrăm pe dezescaladarea tensiunilor, pe facilitarea încetării focului și pe eliberarea ostaticilor", a spus purtătorul de cuvânt.

Ryder a declarat că SUA urmăresc să prevină un război regional mai amplu în Orientul Mijlociu.

,,Nimeni nu dorește să vadă o escaladare. Nimeni nu vrea să vadă un conflict regional mai amplu. Așa că, să sperăm, nu ne vom afla în situația de a fi nevoiți să folosim aceste capacități. Dar dacă va fi nevoie pentru apărarea Israelului, o vom face", a declarat Ryder.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel