Pentagonul a explicat ce însemnă în realitate "a acorda prioritate Ucrainei în privința aprovizionării cu rachete Patriot"

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Patriot
Patriot

A acorda Ucrainei prioritate în ceea ce privește furnizarea de muniție pentru Patriot și NASAMS va însemna că aceasta va primi aceste rachete într-un ritm accelerat pentru a-și proteja infrastructura, pe care Rusia încearcă să o distrugă înainte de iarnă. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, răspunzând la întrebările adresat de Vocea Americii.

,,Ceea ce va însemna acest lucru în practică este că stocul Ucrainei va fi suplimentat mai rapid pentru a le permite să continue să-și protejeze infrastructura critică și civilii pe măsură ce se apropie iarna", a explicat Patrick Ryder.

Întrebat de ce a fost luată această decizie acum și nu mai devreme, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a spus că aceasta s-a datorat intensificării atacurilor Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

,,Rusia încearcă din nou să distrugă sistemul energetic și infrastructura Ucrainei înainte de iarnă, astfel că ucrainenii au nevoie urgentă de capacități suplimentare de apărare aeriană. Este un lucru despre care a vorbit și secretarul Austin. Așadar, livrarea accelerată de rachete suplimentare Ucrainei are legătură cu supraviețuirea (situația existențială). Acesta este motivul care a determinat decizia de a modifica livrarea planificată a rachetelor de apărare aeriană către Ucraina în viitorul apropiat", a declarat Patrick Ryder.

Anterior, John Kirby, consilierul pentru comunicare în domeniul securității naționale de la Casa Albă, a anunțat că Statele Unite vor acorda prioritate Ucrainei în ceea ce privește furnizarea de rachete Patriot și NASAMS, amânând executarea comenzilor către alte țări.

Potrivit lui John Kirby, acest lucru va fi suficient pentru a oferi Ucrainei capacități adecvate de apărare aeriană pentru următoarele 16 luni.

În plus, România a anunțat că va transfera Ucrainei unul dintre cele două sisteme Patriot care sunt operaţionale în acest moment, "având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României''.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale, donația a fost făcută cu condiția ca Bucureștiul să continue negocierile cu aliații săi pentru a obține un sistem similar sau echivalent.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel