Pelerinaj militar al Rusiei, la doar 150 de kilometri de SUA. După fregata Gorshkov și submarinul nuclear Kazan, o nouă grupare navală face escală în Cuba

Ionel Copcea |
Data publicării:
Nava rusă Neustrashimy, photo: Wikipedia via Navy.mil
Nava rusă Neustrashimy, photo: Wikipedia via Navy.mil

Cuba devine loc de pelerinaj pentru navele rusești. La Havana va ajunge o grupare navală a Flotei din Marea Baltică, unde recent s-au aflat și nave de război ale Flotei de Nord.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Ministerul Apărării din Cuba a informat, pe 25.07.2024, că o grupare navală a Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) va face o escală în portul Havana, în perioada 27-30 iulie.

“O grupare navală a FRMB, formată din nava de patrulare Neustrashimy, petrolierul Yelnya și nava școală Smolny, va face o vizită de lucru în portul Havana, în perioada 27-30 iulie. După cum am mai arătat și cu alte ocazii, vizitele navelor din țările străine reprezintă o practică istorică a guvernului revoluționar în relațiile cu statele cu care menținem relații de prietenie și colaborare”, se arată în mesajul ministerului, preluat de agenția de presă rusă Interfax.

Reprezentanții Ministerului cubanez al Apărării au anunțat că, “pe timpul șederii la Havana, marinarii ruși vor avea un program care va include vizite de curtoazie la camandantul Forțelor Armate maritime Revoluționare din Cuba și la guvernatorul capitalei cubaneze. De asemenea, aceștia vor vizita o serie de locații culturale și istorice din Havana”.

Potrivit precizărilor oficialilor militari cubanezi, nava școală Smolny va fi deschisă pentru vizitarea de către public duminică și luni, pe 28 și 29 iulie.

 

Rușii sunt tot mai prezenți pe continentul american: Pelerinaj militar al Rusiei în Cuba. Acum o lună fregata Amiral Gorshkov și submarinul nuclear Kazan au ajuns și ele în Cuba, la doar 150 de kilometri de SUA.

 

2. Amiral Gor... (whatsapp-image-2024-05-18-at-09-32-49_62551500.jpeg)

Amiral Gorshkov

La începutul lunii iulie, în portul Havana s-a aflat și o grupare navală a Flotei ruse de Nord, formată din fregata Amiral Gorshkov și submarinul nuclear Kazan.

Comentariul autorului: Vizitele efectuate în ultima perioadă de navele rusești în porturi din Cuba și Venezuela au ca scop semnalarea prezenței acestora în proximitatea teritoriului american.

În special, prin trimiterea în zona Americii de Sud a unui submarin nuclear și a fregatei Amiral Gorshkov, purtătoare de rachete hipersonice Zircon, a fost transmis un mesaj pentru armata SUA, care și-a intensificat prezența pe continentul european, în contextul conflictului ucrainean.

După cum au informat specialiștii militari ruși, la trecerea prin zona statului Florida, nava de suprafață și submarinul rus au simulat întrebuințarea sistemelor de armament de la bord împotriva unor ținte de pe teritoriul american.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel