Pe fondul tensiunilor din jurul Ucrainei cetățenii unor state NATO se tem că țările lor ar putea fi atrase într-un conflict militar

Ionel Copcea |
Data publicării:
Imagini de la misiunea de parașutare a unui batalion de desant aerian rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Imagini de la misiunea de parașutare a unui batalion de desant aerian rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Astăzi, la ora Bucureștiului 17.00, este programată începerea convorbirilor dintre Vladimir Putin și Joe Biden în format de videoconferință.

Unul dintre subiectele principale pe care liderii celor două state urmează să le discute va fi reprezentat de situația din Ucraina. Chiar înainte de începerea oficială a negocierilor, presa, experții și cetățenii obișnuiți ai țărilor străine au făcut o serie de previziuni privind cursul și posibilul rezultat al acestora.

O atenție deosebită este acordată negocierilor în țările din Europa de Est. Motivul constă în faptul că pentru țările acestei regiuni, problema relațiilor dintre Statele Unite și Rusia pe fondul a ceea ce se întâmplă în Ucraina este extrem de importantă, chiar existențială. Țările din Europa de Est, care au devenit anterior membre NATO, se tem acum că ar putea fi atrase într-un conflict armat în Ucraina.

„Salvarea” pentru acestea este reprezentată de articolul din Charta Alianței, care nu impune membrilor NATO să participe la războaiele care se desfășoară pe teritoriul țărilor terțe. Dar, membrii NATO din estul Europei sunt îngrijorați de faptul că, în principiu, acest articol nu i-a oprit niciodată pe conducătorii blocul militar să adopte decizii controversate.

În publicația bulgară Facts (Fapte), cititorii și-au dat cu părerea în ceea ce privește liniile roșii pe care Vladimir Putin și Joe Biden și le vor trasa unul altuia, precum și oportunitățile disponibile pentru evitarea unei confruntări militare în Ucraina.

Între altele, cititorii presei bulgare se tem exact de lucrurile prezentate mai sus, respectiv posibilitatea implicării Bulgariei într-un conflict armat în Ucraina. Opinii similare au fost exprimate și de cetățeni obișnuiți din Slovacia, Ungaria și Republica Cehă, toate state membre NATO.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel