Parlamentar german răspunde aspru premierului Saxoniei, care se opune furnizării de rachete Taurus Ucrainei

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Ministerul german al Apărării ezită să trimită rachete de croazieră Taurus KEPD 350 în Ucraina. Sursa Foto: Militaryleak.
Ministerul german al Apărării ezită să trimită rachete de croazieră Taurus KEPD 350 în Ucraina. Sursa Foto: Militaryleak.

Roderich Kiesewetter, membru al Bundestagului german din partea formațiunii Uniunii Creștin Democrate (CDU) aflată în opoziție, i-a răspuns aspru colegului său de partid, prim-ministrul statului Saxonia, Michael Kretschmer, din cauza ultimelor sale declarații cu privire la Ucraina.

Într-un interviu pentru Spiegel, publicat duminică, Krechmer s-a opus furnizării de rachete de croazieră Taurus către Ucraina și, de asemenea, a pus la îndoială fezabilitatea furnizării tancurilor Leopard.

„Sunt foarte clar împotriva livrării de rachete de croazieră”. Guvernul federal trece în mod repetat de liniile roșii pe care și le-a stabilit. Mai întâi în furnizarea de tancuri Leopard, acum în rachete de croazieră„Ce urmează? Chiar vrem să suportăm faptul că rachetele germane pot lovi Rusia?” a declarat  Krechmer, solicitând în schimb „inițiative diplomatice noi, intense din partea Occidentului liber”.

Ca răspuns, Kiesewetter i-a scris marți lui Kretschmer că poziția sa va duce la „dezintegrarea Ucrainei, iar Putin va continua războiul împotriva Moldovei și a statelor baltice”.

,,Milioane de ucraineni își vor părăsi țara, iar deficitul de locuințe în Saxonia va crește. Atunci puteți să uitați de realegerea dumneavoastră și a CDU în Saxonia", a adăugat parlamentarul federal, pe contul său de Twitter.

Comentariul autorului: În general, liderii regionali au o viziune generală axată pe partea economică, atunci când fac referiri la politica internațională, fiind interesați, pe bună dreptate, de bunăstarea electoratului, precum și de realegerea lor.

Presiunile sunt foarte mari pe acești lideri regionali și ei trebuie să respecte promisiunile electorale chiar în mandatul câștigat. Acest lucru, uneori, îngreunează planurile ambițioase pe termen lung de dezvoltare mai durabilă. În plus, crizele internaționale le perturbă serios planurile, și în plus problemele de migrație din Orientul Mijlociu și cele cauzate de COVID nu au permis refacerea economică deplină.

Actuala criză de securitate din Europa, vine după ce Rusia a cerut NATO să se retragă din toată Europa de Est. Pentru a demonstra că nu glumește, Rusia a început războiul din Ucraina. Această simplă succesiune de evenimente ar fi trebuit, totuși, până acum să facă toți liderii regionali să înțeleagă că orice înțelegere cu Rusia, în afara acestor termeni, adică retragerea NATO din estul Europei, este imposibilă.

Acești lideri regionali care, în ultimii 10 – 20 de ani, au devenit foarte importanți în Europa după avântul de regionalizare promovat de Uniunea Europeană, au și un rol de educație politică a alegătorilor, nu doar de simpli receptori ai dorințelor electoratului. Ei ar trebui să pregătească oamenii simpli că există un cost al războiului, chiar dacă războiul nu este la ei acasă.

Dacă acest cost nu se plătește acum, scopul fiind descurajarea cvasi- definitiva a tendintelor autoritare, atunci el va fi plătit, mai târziu, mult mai scump, poate chiar peste 5 – 10 ani și, pericolul cel mai mare este ca modelul lumii libere occidentale să dispară.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel