Rusia continuă contraofensiva în regiunea Kursk cu preţul unor pierderi majore (Foto/Video): O unitate ucraineană de asalt respinge înaintarea forțelor aeropurtate ruse

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

La 13 septembrie 2024, unități ale forțelor ucrainene de asalt aerian au respins un asalt mecanizat al forțelor aeropurtate ruse în regiunea Kursk. Forțele ucrainene au publicat mai multe imagini pe Telegram, prezentând momentul confruntării cu trupele ruse.

„Trupele statului agresor fac încercări disperate de a îndepărta forțele de apărare ucrainene din regiunea Kursk”, au menţionat militarii din cadrul forțelor ucrainene de asalt aerian.

,,Inamicul a angajat în lupta 14 unități de echipament militar, inclusiv două tancuri, unsprezece vehicule de luptă ale infanteriei aeropurtate și un transportor blindat de trupe. Vehiculele au fost, de asemenea, echipate cu protecție suplimentară împotriva dronelor'', se mai precizează în mesajele publicate pe Telegram.

Implicarea vehiculelor de luptă ale infanteriei aeropurtate în luptă sugerează că o unitate a Forțelor Aeropurtate a încercat să efectueze atacul.

Youtube video image

Potrivit înregistrării video publicate pe Telegram, dronele FPV au fost utilizate de militarii ucraineni pentru a respinge asaltul trupelor ruse, precum și mine antitanc amplasate în prealabil. Calitatea înregistrării video nu permite identificarea clară a unora dintre vehiculele distruse. Cu toate acestea, înregistrarea video arată că cel puțin șase vehicule rusești au fost distruse.

„Ca urmare, cinci vehicule de luptă ale infanteriei aeropurtate, un tanc și un transportor blindat de trupe ruse, precum și câteva zeci de soldați ruși, în număr de 200, au rămas pe câmpul de luptă. Restul militarilor ruși care au supraviețuit din forțele aeropurtate au fugit”, au transmis forțele ucrainene de asalt aerian.

Incursiunea neașteptată a Ucrainei în zona de frontieră a regiunii Kursk din Rusia, lansată la 6 august și marcând prima invazie a teritoriului rusesc de la cel de-al Doilea Război Mondial, a dat o lovitură imaginii președintelui Vladimir Putin și a ridicat moralul ucrainenilor și al aliaților lor la doi ani și jumătate de la invazia la scară largă a Moscovei. De asemenea, teritoriul capturat ar putea oferi Ucrainei o pârghie valoroasă în viitoarele negocieri de pace.

După cum s-a menționat anterior, la 10 septembrie 2024, trupele ruse au lansat o ofensivă în regiunea Kursk pentru a scoate forțele ucrainene de pe teritoriul Rusiei. Astfel, un grup de blindate rusești a atacat satul Snagost.

În replică, Forțele Armate Ucrainene au făcut o descoperire pe o nouă pătrundere pe frontul din regiunea Kursk, amenințând flancul grupului rus care înainta.

Forțele Armate Ucrainene au făcut o pătrundere într-o nouă secțiune a liniei frontului din regiunea Kursk. Un material video cu momentul în care se desfăşoară noul atac a fost publicat de militarii unității ucrainene ''Khorne Group'' din cadrul Brigăzii 116 Mecanizată. Potrivit mass-mediei ucrainene, străpungerea frontierei ruse a avut loc în zona satului de frontieră Vesele.

Datorită misiunilor de recunoaștere realizate anterior, rutele de aprovizonare au fost pregătite, permițând trupelor să treacă granița fără obstacole prea mari și să continue să se deplaseze în siguranță pe teritoriul Rusiei.

Cu toate acestea, pe măsură ce forțele ruse continuă să câștige teren în estul Ucrainei, unii analiști și-au exprimat îngrijorarea cu privire la eficiența utilizării resurselor limitate ale Ucrainei pentru a cuceri teritoriul rusesc. În cazul în care contraofensiva Moscovei reușește să recucerească zonele controlate de ucraineni în regiunea Kursk, există îngrijorarea că aceste eforturi s-ar putea dovedi în cele din urmă a fi în zadar.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel