Sistemul PARADE va fi amplasat pentru apărarea și monitorizarea și protejarea marilor centre din Franța cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2024, dar și Campionatului Mondial de Rugby din 2023, evenimente majore care vor avea loc în Hexagon.
Noul sistem de contracarare al dronelor a fost prezentat de Thales la expoziția Eurosatory 2022 care a avut loc la Paris.
PARADE va oferi protecție împotriva dronelor și e menit să protejeze infrastructura critică, atât militară cât și civilă, inclusiv centrale sau situri nucleare, aeroporturi etc.
Thales va livra până la finalul acestui an nu mai puțin de 6 sisteme.
Sistemul e manevrabil iar o cerință esențială a Ministerului Apărării de la Paris a fost ca viitorul sistem care va proteja infrastructura critică să fie ușor deplasabil. Spre exemplul radarul are doar 25 de kilograme, fiind ușor de deplasat dintr-o locație în alta.
Cei de la Thales ne-au precizat că în maximum două ore sistemul poate fi montat și activat, fiind necesară prezența a doar două persoane.
PARADE poate fi utilizat atât de forțele terestre, cât și de cele aeriene și navale.
Parade e singurul sistem de contracarare a dronelor care poate identifica și operatorul UAV-ului
PARADE integrează radare, senzori și componente de ultimă generație care pot identifica orice obiect zburător. E singurul sistem de acest tip care poate identifica nu doar drona, cât și persoana care controlează sistemul UAV prin detectarea transmisiei de la stația de comandă către dronă. În multe situații, în cazul în care UAV-ul nu reprezintă un pericol iminent locația persoanei care operează drona va fi transmisă în timp real imediat poliției care va putea interveni pentru arestarea operatorului, evitând doborârea dronei.
Nu în ultimul rând sistemul integrează o cameră de ultimă generație capabliă să ofere imagine vizuală a unei drone până la o distanță de 3.5 kilometri.
Fiecare sistem operează pe o rază de 5 kilometri. Sistemele PARADE pot fi interconectate și utilizate mai multe concomitent.
PARADE poate fi utilizat în toate condițiile atmosferice, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.
La momentul redactării acestui material, nu cunoaștem dacă România are în vedere achiziționarea unor sisteme perforamante de ultimă generație pentru protejarea infrastructurii critice, fie militare fie civile.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News