Pandemie COVID-19 | Raport chinez privind modul în care Europa luptă cu noul coronavirus. Strategia pentru a evita tragedia Italiei

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Analistul H. D. Hartmann face un rezumat al ultimului raport al Institutului China-CEE (17 Martie 2020), punând întrebări serioase cu privire la modul european de a lupta cu aceasta boala. Un raport chinez extrem de interesant pe care îl publicăm în premieră pe DefenseRomania, propune o analiză a diverselor metode de combatere a epidemiei de COVID-19.

În timp ce premierul britanic Boris Johnson speră să adopte strategia „Imunitatea mulțimilor”, cancelarul german Merkel a spus că 60% până la 70% din populația germană va fi infectată. De fapt, aceste declarații au provocat panică în rândul publicului. Având în vedere credibilitatea masivă de care se bucură cei doi leaderi politici, dacă este adevărat că atât de multe persoane vor fi infectate, s-ar putea să încurajeze oamenii să se grăbească dintr-o dată să își facă celebrul test, care ar duce la extenuarea resurselor medicale, care s-ar prăbuși în zile.

Practic, ceea ce au spus premierul britanic și cancelarul german are același sens. Această boală este deja o pandemie și nu există nicio cale pentru europeni să pună în aplicare același model de măsuri de prevenire și de control din China. Așa cum s-a observat în timp real, modelul de prevenire și control al Chinei necesită o mulțime de resurse sociale, politice, militare și medicale, iar alte țări nu pot face acest lucru. Mai mult decât atât, odată ce motorul economic al unei țări sau regiuni este oprit, costurile pe care societățile, victime ale COVID-19, trebuie să le plătească pot depăși pe cele provocate de către boala în sine. După ce pandemia va trece, vom observa siderați că o mare parte din economiile lumii au fot practic distruse, că ceea ce părea de neimaginat s-a întâmplat.

 

Strategia Germaniei și Marii Britanii în bătălia cu noul coronavirus

 

De fapt, Germania și Regatul Unit nu au făcut nimic din ceea ce China a făcut. Se crede că Germania și Marea Britanie au întreprins aceeași acțiune ca și SUA. Aceștia (în special Germania) au achiziționat un număr mare de ventilatoare pentru a preveni un deficit de utilizare în cazul unei explozii de victime COVID-19 cu vârste înaintate. Propagandistic a fost un gest care a atras un răspuns pozitiv din partea societății.

Pe de o parte, cele două țări europene cresc treptat stocurile medicale din spitale și se pregătesc pentru creșterea posibilă a numărului de pacienți infectați, dar care să prezinte alte boli grave. În planul direct medical al strategiei, cele două țări speră ca sosirea vârfului pandemiei să poată fi amânată pe cât posibil. Atâta timp cât vârful care trebuie atins într-o lună este întârziat treptat pentru a atinge vârful în 3 luni, iar rata de incidență scade odată cu sosirea verii, numărul de cazuri care pot apărea într-o lună poate fi dispersat fără probleme până la cele 12 luni ale anului. Procedând astfel, pandemia poate fi abordată pas cu pas și redusă la zero. Conform strategiei celor două țări europene și bazându-se pe resursele medicale existente, Berlinul și Londra vor putea în cele din urmă să conțină pandemia.

Ca atare cele două țări mizează pe o strategie de evitare pentru o perioadă cât mai lungă a vărfului de sarcină a bolii. Strategia propusă presupune reducerea densității contactului social, carantinizarea populațiilor și evitarea super contaminării. Cu toate acestea, Europa diferă de China. Nu există niciun guvern atât de puternic care să poată iniția acțiuni comune de prevenire și de control a mulțimii cum a reușit Singapore, să poată detecta rapid pacienții și să pună în aplicare strategii de carantină pentru reducerea transmiterii prin aproape 800 de clinici.

 

De ce Italia e devastată? Germania încearcă să nu urmeze exemplul Romei

 

Ce ar trebui să facă atunci o societate democratică ca cea europeană? Aparent, tocmai spunând oamenilor despre cel mai rău scenariu, și anume că 60-70% din populație va fi infectată. În acest context, sunt anunțate apoi o serie de măsuri cum ar fi interzicerea evenimentelor publice la scară largă, măsură care poate fi bine înțeleasă de public. Mediul de viață din țările europene este relativ spațios, iar în majoritatea lor, cetățenii europeni trăiesc în case independente, în largi comunități. Atâta timp cât aceștia își reduc activitățile la scară largă, implementarea activității de menținere în casă sau inițiativa prin care studenților li se predau cursuri online (universitățile din Marea Britanie au implementat predare online) în perioada maximă a bolii, toate aceste măsuri pot reduce foarte mult transmiterea bolii. În această perioadă, prin sporirea considerabilă a capacității de răspuns a spitalului colapsul, previzionat al resurselor medicale ar putea fi evitat maxim.

Ca atare, întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este de ce situația din Italia este scăpată de sub control? Se datorează lipsei de vigilență împotriva COVID-19 într-un stadiu incipient sau pentru că transmisia intracomunitară gravă s-a produs pe termen scurt? Strategia italiană, care la început a refuzat să creeze panică (celebrele hashtaguri cu nu închidem Milano, rămân lecții de studiat pentru orice student la medicină din lume) sau decizia de a lăsa natura să-și urmeze cursul pare a provoca situații ieșite de sub control și este o lecție bună pentru alte țări europene.

Notă DefenseRomania: Puteți consulta raportul menționat AICI

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel