Publicitate
Primul lucru care sare imediat în ochi este punctul de fixare suplimentar de sub fiecare dintre cele două aripi ale sale, scrie Theaviationgeekclub.
Noua variantă va avea, astfel, șase puncte de prindere, dispuse sub aripi, astfel încât va putea lansa atât rachete convenționale, cât și drone.
Compania spune că noua generație de design Apache va include, de asemenea, îmbunătățiri ale grupului de propulsie pentru o viteză și rază de acțiune crescută, alături de capacități îmbunătățite ale senzorilor, dar și un sistem îmbunătățit, din punct de vedere al orientării aeronavei pe câmpul de luptă.
Deși Armata SUA se află în plin proces de modernizare, proiectul pivot fiind Future Vertical Lift (FVL), prin care Pentagonul își propune să achiziționeze o serie de elicoptere de următoarea generație, e preconizat că ”bătrânul” Apache va rămâne în dotarea armatei pentru încă cel puțin 25 - 30 de ani.
„Conceptul Apache modernizat este capabil să îndeplinească perfect și eficient misiuni de atac și recunoaștere în ale Armatei – inclusiv prin agilitate sporită, interoperabilitate, letalitate, și autonomie”, potrivit unui comunicat de presă publicat de Boeing.
„De asemenea, (noua versiune n.r.) valorifică, protejează și păstrează baza industrială stabilită, la nivel mondial, deja matură și existentă pentru a sprijini viitoarea inginerie, dezvoltare și producție Apache.”, se mai arată în comunicat
Comunicatul de presă împarte îmbunătățirile elicopterelor Apache modernizate în următoarele șase categorii:
1. Actualizări ale sistemului de propulsie pentru a pune în valoare capabilitățile îmbunătățite ale motorului cu turbină (ITE) pentru o putere, autonomie, eficiență și viteză îmbunătățite;
2. Upgrade a sistemelor MOSA pentru a mări capacitatea de interoperabilitate
3. Sisteme avansate pentru a reduce a volumul de muncă a pilotului în timpul operațiunilor;
4. Senzori avansați
5. Muniții de precizie cu rază lungă de acțiune aeropurtată și integrarea, în viitor, sistemelor de arme cu energie dirijată pentru o letalitate crescută
6. costuri mai mici ale ciclului de viață;
În fotografia ilustrativă, pe care Boeing a publicat-o odată cu comunicatul de presă, se poate observa elicopterul care transportă ceea ce pare a fi un lansator M310.
Apache pare a purta și 16 rachete Hellfire, câte două sub fiecare aripă.
Containerele tubulare de lansare reprezintă cel mai probabil Common Launch Tubes (CLT), care pot fi încărcate cu diverse muniții, precum și drone lansate cu aer.
În ceea ce privește programul Future Vertical Lift (FVL), prin care SUA urmărește dezvoltarea de elicoptere de nouă generație, acesta este împărțit în două componente: Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) și Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA).
În cadrul acestui program, pentru dotarea armatei americane cu o nouă generaţie de elicoptere, lupta se dă între doi titani ai idustrie de apărare – Bell Textron şi Sikorsky (companie deținută de Lockheed Martin).
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News