Orban, nu vom bloca deciziile NATO cu privire la Ucraina. Stoltenberg: „Acordul cu Ungaria demonstrează unitatea NATO”

Jens Stoltenberg și Viktor Orban
Jens Stoltenberg și Viktor Orban

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mers la Budapesta pentru a se întâlni cu Viktor Orban.

Cele 32 de țări ale Alianței Atlantice „au arătat întotdeauna că este posibil să găsim o cale comună pentru a merge înainte împreună”: asta a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Budapesta, când a anunțat acordul la care a ajuns cu Orban privind angajamentul în Ucraina.

Luna viitoare, la summitul NATO din Statele Unite se va decide un „rol de conducere” al Alianței în toate operațiunile de sprijinire a Kievului.

„Nu este o obligație a NATO să participe cu fonduri sau mijloace. Rolul NATO va deveni acela de lider în Ucraina, dar dacă Ungaria nu vrea să participe, nu o vom forța. Desigur, se angajează să nu blocheze decizia cu vetoul său".

„Situația este foarte grea – a spus Viktor Orban – și nu este ușor în această situație să găsim răspunsurile potrivite, când deciziile trebuie luate de urgență. La summitul NATO vom putea articula poziția ungară: participarea la un angajament pentru Ucraina poate fi doar voluntar, chiar și în următoarele vremuri dificile care vor veni”.

 

Orban, nu vom bloca deciziile NATO cu privire la Ucraina

 

„Budapesta nu vrea să blocheze în NATO decizii diferite de ale noastre. Fiecare operațiune militară externă nu poate fi decât voluntară și Ungaria a obținut garanțiile necesare și în lumina alegerilor europene: alegerea a fost război sau pace și electoratul a confirmat alegerea guvernului care nu dorește să participe la nicio operațiune de război”.

Premierul ungar Viktor Orban a spus acest lucru după întâlnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel