Orban cântă câteva dintre ariile favorite ale propagandei ruse. După ce a fost pus la zid în Parlamentul European, liderul ungar acuză: Mercenarii de la Bruxelles vor să ne bage în război

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul ungar Viktor Orbán susține că a fost atacat cu ură de la tribuna Parlamentului European, fără a ține cont de fapte. Potrivit acestuia, Bruxelles vrea să instaleze un alt guvern la Budapesta. Așa a răspuns prim-ministrul Ungariei criticilor care i-au fost adresate miercuri la Strasbourg.

După dezbaterile aprinse de miercuri, din plenul Parlamentului European, premierul ungar Viktor Orban s-a gândit că trebuie să-și curețe imagine pe plan intern și vorbit vineri la Kossuth Radio.

Dar, până la declarațiile de astăzi, reamintim că Orban a avut un schimb de declarații atât cu președinta Comisiei, cât și cu mai mulți parlamentari europeni.

Ursula von der Leyen a declarat că Ungaria amenință securitatea europeană și a criticat relațiile Budapestei cu Rusia și China. ”Există încă unii care dau vina pentru război nu pe invadator, ci pe cel atacat. Mai sunt unii care dau vina războiului nu pe dorința de putere a președintelui rus Vladimir Putin, ci pe dorința de libertate a Ucrainei. De aceea vreau să-i întreb, ar da vina pe unguri pentru invazia sovietică din 1956?”, a spus Von der Leyen în discursul ei.

Foarte interesant a fost răspunsul lui Orbán, care a respins orice paralelă între revolta anticomunistă ungară din 1956 și războiul în curs din Ucraina: ”Orice astfel de paralelă dezonorează memoria luptătorilor ungari pentru libertate. Nu e nicio asemănare între evenimentele din 56 și războiul ucraineano-rus”, a declarat Orban, în aplauzele ”Patrioților” din Parlamentul European.

Ulterior dezbaterii, Orban s-a victimizat pe contul său de X, spunând că spera să poată dezbate programul președinției ungare a Consiliului UE. „În schimb, europarlamentarii au transformat dezbaterea într-o confruntare de tip politic. Regret profund, dar nu am putut să tac... dacă Ungaria este atacată, îmi voi apăra țara!”

 

Orban cântă câteva din ariile favorite ale propagandei ruse: ”UE e de vină pentru ce se întâmplă rău în țară”, ”Bruxellesul ne conduce”

Premierul ungar Viktor Orban, aranjând cu grijă steagul rus, alături de președintele rus Vladimir Putin, în 2015, în timpul unei vizite a președintelui rus la Budapesta. Foto: Viktor Orban @OfficialFacebook

Premierul ungar a subliniat că a încercat să fie politicos, dar atacurile au fost atât de brutale încât a decis să riposteze și să își apere țara. „Mi-am folosit toate abilitățile pentru a apăra Ungaria”, a adăugat el.

În emisiunea de la radioul ungar, Orban a relatat versiunea sa despre ce s-a întâmplat în Parlamentul European: „S-au repezit asupra noastră și a fost o palmă politică. Când sunt zece împotriva unei persoane, este rock-and-roll”, a spus Orbán.

Potrivit declarației lui Orbán la Kossuth Radio, von der Leyen și președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, au recunoscut, practic, în discursurile lor că doresc să răstoarne guvernul ungar.

„Au anunțat că vor un alt guvern, deoarece guvernul național și suveran al Ungariei nu le convine”, susține Orbán, adăugând că von der Leyen și Weber ar dori să vadă la putere actuala opoziție ungară.

 

”Mercenarii de la Bruxelles”

 

Premierul ungar i-a numit pe europarlamentarul Klara Dobrev (soția fostului prim-ministru socialist Ferenc Gyurcsany) și europarlamentarul Péter Magyar (președintele partidului de opoziție Tisza). „mercenari de la Bruxelles” care ar trebui să impună ungurilor voința Bruxelles-ului.

Premierul folosește temele propagandei ruse și tot discursul său poate fi sintetizat în felul următor: ”Mercenarii de la Bruxelles vor să bage Ungaria în războiul din Ucraina.

„Ne vom opune guvernului pe care Bruxelles-ul vrea să ni-l impună. Ei trebuie să îndeplinească ceea ce cere Bruxelles-ul. Aceasta este intrarea Ungariei in războiul din Ucraina aprovizionându-le cu arme si bani din bugetul Ungariei, ar susține politica de migrație si admiterea migranților, ar desființa legile pentru protecția copiilor și a familiei, ar intra războiul rece economic”, a spus Orbán.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel