Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Oradea, şi în acest an, la fel ca în 2020, fiecare orădean va cinsti memoria înaintaşilor în mod individual, fiecare la casa lui sau la locul de muncă, prin păstrarea unui moment de reculegere, la ora 12, când clopotele bisericilor vor bate şi vor anunţa, la fel ca în urmă cu 102 ani, în ziua Sfintelor Paşti, că Oradea a fost eliberată.
"La mulţi ani, Oradea! La mulţi ani, orădeni! În pofida situaţiei existente, care ne limitează libertatea de mişcare şi de acţiune, este bine să ne păstrăm calmul şi să avem sentimente pozitive şi să ne aducem aminte de vremurile, tot grele, prin care au trecut şi le-au biruit înaintaşii noştri. De-a lungul veacurilor, peste plaiul românesc s-au abătut vitregii multiple, precum inamici cotropitori, epidemii ucigătoare, calamităţi devastatoare şi asupriri nedrepte. Însă bunii noştri înaintaşi le-au depăşit şi le-au biruit cu demnitate, dând dovadă de curaj, răbdare şi încredere", a transmis primarul Florin Birta.
Sursă foto: Primăria Oradea
Oradea sărbătoreşte în fiecare an, la 20 aprilie, eliberarea, cu ajutorul armatei române, în frunte cu generalul Traian Moşoiu, de sub regimul bolşevic al lui Bela Kun, în anul 1919 şi instaurarea administraţiei româneşti în Oradea.
Având în vedere contextul pandemiei de COVID-19, această sărbătoare se va organiza în condiţii restrânse, constând într-o simplă depunere de coroane de flori de către instituţiile reprezentative ale oraşului şi judeţului Bihor.
CITEȘTE ȘI: Ocuparea Budapestei de către Armata Română. Campania militară și opinca de pe Parlament
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News