Publicitate
Reznikov a făcut acest anunţ pe contul sau Twitter, dar nu a oferit detalii suplimentare despre sistemul menţionat.
Ministrul ucrainean al apărării a adăugat însă că ''protejarea cerului Ucrainei'' va fi o prioritate la următoarea reuniune din Germania a ţărilor care oferă sprijin militar Ucrainei în războiul provocat de agresiunea rusă.
''Împreună cu partenerii noştri lucrăm la un sistem de apărare antiaeriană integrat şi stratificat. Ne pregătim pentru iarnă pe câmpul de luptă'', a scris ministrul ucrainean în respectiva postare.
Anterior în aceeaşi zi, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a confirmat că, după atacul de marţi al Rusiei cu rachete, una dintre principalele priorităţi ale Alianţei va fi să furnizeze Kievului mai multe sisteme antiaeriene.
Acest atac a fost cel mai masiv efectuat de Rusia cu rachete de la începutul conflictului. Potrivit Comandamentului Forţelor Aeriene ucrainene, Rusia a folosit în această operaţiune 96 de rachete de croazieră cu lansare aeriană şi navală Kh-101, Kh-555 şi Kalibr, rachete de croazieră ghidate Kh-59, drone de atac iraniene Shahed 136 şi Shahed 131, precum şi drone ruseşti Orion şi Orlan-10, relatează publicaţia Ukrainska Pravda, preluată de agenţia EFE.
În cursul acestui atac ce a ţintit elemente ale infrastructurii critice ucrainene au fost doborâte, conform aceleiaşi surse, 75 de rachete de croazieră, două rachete ghidate, 10 drone Shahed şi câte o dronă Orion şi Orlan-10.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News