Ofițer ucrainean: Trupele noastre au spart prima dintre cele trei linii de apărare ale rușilor. Următorul obstacol: Verebove

Militari din Brigada 82 de Asalt Aerian, facebook
Militari din Brigada 82 de Asalt Aerian, facebook

Forțele de apărare ale Ucrainei au reușit să străpungă linia principală de apărare a armatei ruse din sud-estul Ucrainei.

The Wall Street Journal citează un ofițer ucrainean care declară că parașutiștii Forțelor Armate ale Ucrainei, se pare că Brigada 82 a forțelor de asalt aerian, luptă împotriva pozițiilor fortificate ale rușilor de la periferia satului Verbove din regiunea Zaporijia.

„Semnificația acestei ofensive constă în faptul că, pentru prima dată, Ucraina a străpuns principala linie de apărare a Rusiei - un sistem extins de câmpuri de mine, tranșee și bariere antitanc acoperite de artilerie”, se arată în articol.

 

Linia Surovikin

Linia Surovikin, în zona Zaporijia

Într-adevăr, vorbim de așa-numita ”Linie Surovikin”, poate de cea mai descurajantă fortificație militară de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Anticipând contraofensiva ucraineană care a început în cele din urmă pe 4 iunie, forțele ruse sub supravegherea generalului de armată Serghei Surovikin în această primăvară și începutul verii s-au grăbit să finalizeze trei linii defensive principale în sudul Ucrainei.

Obstacole antitanc din beton, tranșee (unele fiinc conectate între ele prin pasaje subterane) și - poate cel mai important - sute de mii de mine. Toate compun Linia Surovikin. „Nu vorbim doar de tranșee”, a explicat soldatul ucrainean Olexandr Solonko. „Există un întreg sistem de tranșee, adăposturi și chiar tuneluri subterane în unele locuri.”

Acesta este și motivul pentru care trupele ucrainene au avansat doar câțiva kilometri în ultimele trei luni. 

 

Breșa din prima dintre cele trei linii de apărare

Militari ucraineni din Brigada 46 Aeropurtată, facebook

Dar ritmul lent de înaintare s-ar putea schimba în curând: zilele trecute, Brigada 82 forțelor de asalt aerian ucrainean a spart prima dintre cele trei linii, chiar lângă Verbove din regiunea Zaporijia.

Străpungerea a fost anticipată de eliberarea localității Robotîne, care deschidea calea forțelor ucrainene către Novoprokopivka. Cu toate acestea, s-a decis să se ocolească câțiva kilometri mai la est, către Verbove, localitate care dispune de mult mai puține întăriri. Rămâne de văzut dacă dislocarea precipitată a elementelor Diviziei Aeropurtate 76 a Armatei Ruse va putea să salveze localitatea Verebove.

Cele două brigăzi ucrainene care înaintează spre oraș – Brigada 46 Aeropurtată și Brigada 82 de Asalt Aerian – sunt printre cele mai puternice din ordinul de luptă ucrainean. Și sunt proaspete, de asemenea, s-au alăturat recent contraofensivei de 13 săptămâni, notează Forbes.

Următoarea sarcină a brigăzilor ucrainene este să exploateze străpungerea și să înainteze. După aceea, vor trebui să repete încă de două ori breșa pentru a trece prin întreaga Linie Surovikin și a pătrunde până la Tokmak, importantul punct forte din mijloc, aflat la jumătatea drumului către Melitopol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel