Avioanele MiG-29 nu ar fi suficiente. Aviația militară a Ucrainei cere avioane de luptă americane F-15 și F-16

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-16 si MiG-29 ale Fortelor Aeriene Poloneze. Sursa Foto: Sily Powietrzne Rzeczypospolitej Polskiej.
Avioane F-16 si MiG-29 ale Fortelor Aeriene Poloneze. Sursa Foto: Sily Powietrzne Rzeczypospolitej Polskiej.

Ucraina are nevoie, în primul rând, avioane de luptă multi-rol, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, colonelul Iurii Ignat. Acesta a ţinut să precizeze că dacă statele partenere ale Ucrainei ar decide acum să ofere avioane MiG-29 (n.r. cu referire probabil la avioanele pe care Polonia era dispusă să le ofere), acestea nu vor rezolva problemele cu care se confruntă astăzi aviația ucraineană.

,,Înțelegem că inamicul ne depășește atât cantitativ, cât și tehnologic. El are avioane multi-rol care sunt pregătite să îndeplinească multe sarcini pe câmpul de luptă, capabile să lovească ținte aeriene și terestre. Din păcate, noi avem arme și aeronave învechite. Am reușit să adaptăm rachete occidentale HARM la aeronavele noastre, dar acest lucru nu este suficient'', a precizat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, potrivit ArmyInform.

 

Statele Unite au adaptat rachetele antiradar AGM-88 "HARM" la MiG-29

 

Amintim că, Statele Unite au adaptat rachetele antiradar AGM-88 "HARM" - utilizate în principal pentru a distruge radarele adverse - pentru avioanele de vânătoare MiG-29 ale Forţelor Aeriene Ucrainene.

La începutul lunii august, au apărut primele informaţii ca rachetele AGM-88 de fabricație americană au început să lovească pozițiile forţelor ruse de ocupaţie din Ucraina. Însă, la acel moment, nu se știa ce aeronavă au folosit ucrainenii pentru a lansa acest tip de rachete.

La 8 august, Pentagonul a confirmat oficial că a furnizat rachete antiradar AGM-88 "HARM" către Forțelor Aeriene Ucrainene.

,,Pentru a răspunde amenințărilor existente, Ucraina are nevoie de avioane multi-rol, cum ar fi F-15 și F-16. La urma urmei, inamicul declară în mod deschis că intenționează să continue să ne lovească infrastructura. Pentru a respinge această amenințare, avem nevoie de arme cu rază lungă de acțiune, atât de rachete, cât și de arme care pot funcționa de pe avioane multirol'', a spus purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene.

 

MiG-29 și F-16 pentru Ucraina, un subiect care a revenit în discuție

 

Ieri, amiralul în retragere al U.S. Navy James Stavridis a scris într-o analiză pentru Bloomberg că liderii NATO ar fi decis să reconsidere ideea de a transfera avioane de luptă în Ucraina. Stavridis notează că, pe fondul atacurilor cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, țările occidentale ar trebui să ofere Ucrainei mai mult sprijin pentru a-și consolida apărarea aeriană. Amiralul în retragere remarcă faptul că NATO a revenit la ideea de a trimite avioane de luptă în Ucraina, pe care a abandonat-o la începutul invaziei la scară largă a Rusiei.

,,Liderii NATO iau din nou în considerare ideea de a furniza Ucrainei avioane de luptă MiG-29 și F-16 americane'', a scris James Stavridis, amiral în retragere al U.S. Navy și fost comandant suprem aliat al NATO, într-un articol pentru agenția de știri Bloomberg.

Prin urmare, colonelul Iurii Ignat insistă că statele occidentale ar trebui să ia o decizie politică privind transferul unor aeronave multi-rol către Ucraina. La urma urmei, acestea pot doborî atât rachete de croazieră, cât și să lovească ținte terestre.

Iurii Ignat a mai spus că au fost deja selectaţi piloții care sunt gata să meargă la cursuri de pregătire pentru a opera aeronave de concepţie occidentală. Cu toate acestea, pentru a trimite aceşti piloţi la instruire este necesar să se ia o decizie cu privire la tipul de aeronavă care va fi folosit de Forțele Aeriene Ucrainene.

,,Atunci când va fi clar unde și pe ce tip de aeronavă ar trebui să fie pregătiţi piloții noștri, aceștia vor merge la instruire. În plus, este necesar să se pregătească tehnicienii militari care vor întreține echipamentul și infrastructura aerodromului, adică să o adapteze la modelele occidentale de echipament'', mai spune Iurii Ignat.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene a menționat că, în conformitate cu planurile privind înzestrarea militară, până în 2035, Ucraina intenționează să aibă cel puțin cinci escadrile de luptă, mai multe unități de aviație cu avioane fără pilot, inclusiv să dispună de UAV-uri care pot fi construite în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel