Oficial ucrainean: Industria ucraineană nu poate depăși Rusia în ceea ce privește producția de arme, dar speranţa rămâne în dronele FPV

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ucraineni care operează o dronă / Armata Ucrainei, facebook
Militari ucraineni care operează o dronă / Armata Ucrainei, facebook

Industria ucraineană nu poate depăși Rusia în ceea ce privește producția de arme convenționale, dar are nevoie să folosească tehnologii avansate pentru a găsi o nouă abordare, a declarat ministrul Industriilor Strategice, Oleksandr Kamishin, într-un interviu acordat revistei Time publicat pe 29 ianuarie.

Cu un ajutor de peste 100 de miliarde de dolari din partea SUA și UE blocat de disputele politice interne, Kievul s-a concentrat pe revitalizarea industriei naționale de apărare, urmărind să își construiască un arsenal propriu de drone și rachete.

Ministrul adjunct al Apărării, Ivan Havriliuk, a declarat anterior că Ucraina intenționează să intensifice de câteva ori producția de rachete, arme și alte echipamente militare în 2024.

Potrivit lui Kamishin, dronele, în special, reprezintă o resursă militară crucială în actualul război dintre Rusia și Ucraina.

,,Sună plictisitor, dar există o definiție: Costă să ucizi", a declarat ministrul într-un comentariu pentru Time. După cum a explicat Kamishin, în timp ce o rachetă antitanc ghidată Stugna care ucide, în medie, trei soldați costă aproximativ 4.613 dolari, o simplă dronă de tip First Person Video (FPV) costă doar aproximativ 1.650 de dolari.

"Este necesar să se investească cât mai mulți bani în drone", a mai precizat oficialul ucrainean.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în discursul său zilnic, din seara zilei de 29 ianuarie, că depășirea Rusiei în ceea ce privește producția de drone este unul dintre principalele obiective pe care ţara sa şi le-a fixat pentru anul 2024. De asemenea, el a dezvăluit anterior că Ucraina își propune să producă 1 milion de drone în acest an.

Atacurile cu drone împotriva țintelor strategice de pe teritoriul Federaţie Ruse au devenit tot mai frecvente în ultimele luni. Aici ne referim strict la teritoriul administrat de Rusia şi nu la zonele controlate din Ucraina.

Deși Kievul nu comentează de obicei presupusele atacuri efectuate mult în spatele liniei de front - direct pe teritoriul Rusiei, Kamishin a confirmat anterior că o dronă ucraineană, în valoare de aproximativ 350 de dolari, a lovit o țintă din Sankt Petersburg pe 18 ianuarie. Presa ucraineană a raportat anterior că atacul a vizat un depozit ci produse petroliere.

În aceeași lună, dronele ar fi lovit depozite de petrol și alte obiective din regiunile rusești Oryol și Bryansk.

O altă abordare folosită de Ucraina este modificarea armelor occidentale mai vechi. O echipă de ingineri americani și ucraineni a reușit să transforme rachetele Sidewinder, produse pentru prima dată în anii 1950 și destinate înarmării avioanelor de vânătoare, în rachete ieftine pentru sisteme de apărare aeriană, scrie Time.

În timp ce sprijinul de aproximativ 61 de miliarde de dolari pentru Kiev rămâne blocat la nivelul Congresului SUA, oficialii ucraineni au încercat în schimb să obțină licențe americane pentru a face mentenanţă echipamentelor militare deja furnizate sau să le producă ei înșiși.

De asemenea, Kievul a încercat să atragă producătorii străini din domeniul apărării în Ucraina, promițând o forță de muncă la prețuri accesibile și o șansă de a testa armamentul direct pe câmpul de luptă.

Ministrul adjunct al industriilor strategice Hanna Hvozdiar și directorul Agenției ucrainene pentru Industria de Apărare (Ukroboronprom), Herman Smetanin, au condus o delegație în SUA în decembrie 2023, vizitând o fabrică a producătorului american de armament Northrop Grumman.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel