Ofensiva rusă se agravează pe toată linia frontului. Scopul este cucerirea Donbasului și împiedicarea oricărei contraofensive ucrainene

Operațiunile ofensive ale Federației Ruse în estul, dar și în nord-estul Ucrainei au ca scop slăbirea capacității Forțelor ucrainene de a acumula resursele umane și mijloacele materiale și tehnice necesare pentru a prelua inițiativa pe câmpul de luptă și a conduce o contraofensivă, arată analiza ISW.

Analiştii ISW remarcă faptul că cei din comandamentul militar rus consideră probabil că menţinerea iniţiativei de-a lungul întregii linii de contact este un „imperativ strategic” şi vor continua să depună eforturi pentru a menţine ritmul actual al ofensivei pentru a limita capacitatea Ucrainei de a prelua iniţiativa de-a lungul anumitor zone ale față.

Situația de pe teren confirmă raportul Institutului pentru Studiul Războiului.

Astfel, ofensiva rusă din nordul regiunii Harkiv a fost menită să împiedice Ucraina să creeze rezerve și să întârzie venirea personalului în brigăzile de luptă deja formate, forțând transferul de trupe în regiune din alte zone ale frontului.

 

Situație dificilă în nord-est

În nord-est, la granița cu regiunile Cernihiv și Sumî , Rusia menține o prezență militară, desfășoară activități de sabotaj și recunoaștere și atacă de pe teritoriul Federației Ruse. 

Situația din nordul regiunii Harkiv „dă semne de agravare”, așa cum recunoștea și purtătorul de cuvânt al Grupului Operațional-Tactic de Trupe Harkiv, Vitali Sarantsev. Potrivit oficialului ucrainean, rușii efectuează rotații interne, își măresc prezența militară în zonele de frontieră, încearcă să desfășoare activități de sabotaj și informații. Luptele au avut loc în districtele Hlyboke, Tykh și Vovceansk din regiunea Harkov.

  • În direcția Kupiansk, Forțele de apărare ucrainene au respins atacurile inamice în zona Stelmakhivka, venite dinspre regiunea Harkiv.

  • În direcția Lîman, trupele ucrainene au respins 15 atacuri inamice în zonele Makiivka, regiunea Luhansk, Terni și Torsky, regiunea Donețk.

  • În direcția Seversky, Forțele de Apărare au respins 11 atacuri în zonele așezărilor Ivano-Daryivka, Spirne, Verkhnokamianske, Pereizne și Viimka.

 

În est, la Pokrovsk, Chasiv Yar, Toretsk, ofensiva rusă se apropie de punctul maxim

 

Ofensiva rusă din estul Ucrainei aproape că s-a apropiat de pozițiile importante din punct de vedere strategic ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pentru a reține inamicul, ucrainenii sunt nevoiți să transfere rezerve și echipamente, dar această mișcare slăbește apărarea în alte zone vulnerabile.

În cele mai multe cazuri, tacticile ofensive ale Federației Ruse sunt similare.

În primul rând, are loc un atac aerian puternic, și anume aruncarea de bombe aeriene cu planare și rachete antiaeriene care distrug fortificațiile Forțelor Armate.

Apoi lovituri de artilerie, iar apoi grupuri mici de infanterie rusă încearcă rapid să se apropie de pozițiile ucrainene și le capturează. Rușii folosesc adesea mijloace de transport improvizate - de la „tancuri cu broaște țestoase” la motociclete, mopede și buggy-uri.

Tacticile de asalt fac posibilă depășirea fortificațiilor nu prea puternice ale Forțelor Armate și străpungerea apărării obosite și epuizate ucrainene în unele zone.

Astfel, în două luni de vară, rușii au obținut succes tactic în următoarele direcții:

  • În direcția Kramatorsk, soldații ucraineni au oprit 12 încercări inamice de a sparge apărarea apărătorilor noștri în zona Chasovoy Yar, Ivanovsky și Klishchiivka din regiunea Donețk.

  • Inamicul a încercat de 24 de ori să pătrundă în apărarea ucraineană în direcția Toretsk în zonele așezărilor Severnie, Torețsk, New York și Zalijne. Potrivit DeepState, rușii s-au apropiat de Toretsk la o distanţă de aproximativ 100 de metri.

  • În direcția Pokrovsk, apărătorii ucraineni au respins 36 de atacuri în zonele așezărilor Novooleksandrivka, Jelanie, Vojvijenka, Ivanivka, Novoselivka Perșa și Kalinove, unde inamicul a încercat să ne disloce unitățile de pe liniile ocupate. 

  • În direcția Kurahiv, Forțele de Apărare continuă să rețină inamicul în zonele așezărilor Krasnohorivka și Kostiantinivka, unde inamicul a încercat de trei ori să spargă pozițiile defensive ucrainene. 

  • În direcția Vremivsk, inamicul a făcut cinci încercări nereușite de a sparge apărarea trupelor noastre în direcția Vodianîi și Stepova Novosilka, regiunea Donețk.

  • Mai în sud, în direcția Orikhiv, au avut loc două ciocniri de luptă în regiunile Novodanilivka și Novoandriivka din regiunea Zaporijia.

La rândul său, Șeful Armatei Ucrainei Oleksandr Sîrskîi, declară direct că acum scopul principal al unei astfel de „apărări flexibile” a Forțelor Armate este epuizarea rezervelor inamicului.

Comandantul Gărzii Naționale Oleksandr Pivnenko prezice chiar că potențialul ofensiv al inamicului se va epuiza într-o lună și jumătate, iar armata rusă va intra în defensivă.

Cu toate acestea, este evident că până atunci Kremlinul va încerca pe cât posibil să-și pună în aplicare planurile de ocupare a teritoriului ucrainean și de a efectua un asalt decisiv pentru a împinge Forțele ucrainene la limita administrativă a regiunilor Donețk și Luhnask.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel