Mai exact, generalul Flynn, fost consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump, a fost acuzat că a facilitat ingerința Rusiei în alegerea președintelui Trump.
Flynn a fost ținta anchetelor procurorului Mueller a cărui investigație ar fi trebuit să demonstreze faptul că Rusia a intervenit pentru alegerea lui Donald Trump.
FBI i-a înscenat cazul lui Michael Flynn
Flynn a pledat inițial vinovat și a fost de acord să coopereze pentru a i se reduce pedeapsa, dar ulterior, după ce și-a pregătit apărarea, și-a retras declarațiile și a început ofensiva pentru a își demonstra nevinovăția. Era târziu, cazul Flynn a fost prezentat denaturat ani de zile în media democrată iar imaginea sa a fost pătată definitiv.
Doar că, acum câteva zile, Departamentul Justiției a detonat bomba și a retras dosarul de acuzare împotriva lui Flynn. Generalul american era acuzat că a mințit în legătură cu contactele sale cu un diplomat rus, în ancheta privind ingerința Moscovei în alegerile prezidențiale americane din 2016.
Departamentul a declasificat sute de documente ale FBI în cazul Flynn. Din documentele analizate și de jurnalista Sorina Matei pe portalul presacurata.ro lucrurile sunt cât se poate de clare: în mod cu adevărat șocant pentru o democrație precum cea a SUA, conducerea FBI i-a înscenat cazul lui Michael Flynn. Înscenările au fost menite să îl determine pe Flynn să mintă iar mai apoi să îl poată pună sub acuzare. Lucru care s-a și întâmplat.
Donald Trump a explodat după documentele apărute în presa americană, a salutat decizia Departamentului și a reiterat faptul că Michael Flynn era nevinovat. Mai mult, Trump a acuzat o tentativă de lovitură de stat condusă de fostul establishment american, considerând că Flynn a fost „o ţintă doar pentru a încerca să mă dea pe mine jos”.
Obamagate
Dar situația s-a agravat după ce directorul interimar al Biroului Naţional de Informaţii, Richard Grenell, a trimis Congresului american o listă cu înalți oficiali ai Administrației Obama care ar fi solicitat discreditarea lui Flynn, un fost democrat. Printre numele care apar pe acea listă se numără și Joe Biden, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama și actualul candidat democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie.
Potrivit Politico, Donald Trump a acuzat administrația Obama că ar fi încercat să spioneze echipa sa de campanie și ulterior, după câștigarea alegerilor, să îl discrediteze folosind tema ingerinței Rusiei în alegeri.
Pe lista publicată de Biroul Național de Informații cu oficiali ai lui Barack Obama care ar fi fost implicați în cazul Flynn se regăsesc nume importante precum: Samantha Power, fost ambasador american la ONU, John Tefft, ambasadorul Statelor Unite în Rusia, James Comey, fost director FBI, John Brennan, fost director CIA, și, cireașa de pe tort, Joe Biden, fostul vicepremier al lui Barack Obama și actualul candidat al Partidului Democrat în alegerile prezidențiale în care îl va înfrunta pe Trump. Pe listă se regăsesc și înalți oficiali ai Administrației Obama în domeniul apărării, dar și în cadrul structurilor NATO.
Lista completă poate fi consultată aici.
Pe rețelele de socializare și în interviurile ulterioare, președintele Trump a numit această criză politică fără precedent într-o democrație precum cea a SUA - Obamagate.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News