”Khimik”, o unitate specială a Armatei ucrainene, luptă în Siria împotriva forțelor ruse

Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Forțele speciale ucrainene ale Direcției Principale de Informații Militare (HUR) din cadrul Armatei ucrainene luptă în Siria împreună cu rebelii locali împotriva mercenarilor ruși care operează în țară din 2015 și sprijină regimul Bashar al-Assad în războiul civil, arată The Kyiv Post.

Potrivit ziarului ucrainean, unitatea HUR supranumită „Khimik” luptă împotriva rușilor din Siria încă de la începutul anului. Misiunea acestei structuri a implicat lovituri care au vizat instalațiile militare rusești.

Sursa HUR a declarat pentru The Kyiv Post că ucrainenii din Siria atacă constant punctele de control rusești, convoaiele militare, fortărețele și alte ținte. Atacurile sunt efectuate folosind lansatoare de grenade și mortare improvizate. În plus, ziarul ucrainean a obținut din sursă imagini video din luna martie care confirmă aceste lovituri.

Lupte active au loc în partea de sud a Siriei, în special pe Înălțimile Golan ocupate de Israel, unde forțele ruse sunt concentrate în prezent. Tel Aviv controlează două treimi din acest teritoriu strategic. Publicația ucraineană nu a precizat exact în ce zonă operează trupele ucrainene.

Intervenția Rusiei în Siria a început pe 30 septembrie 2015 și se desfășoară în cadrul războiului civil sirian în sprijinul regimului liderului sirian Bashar al-Assad. În primii trei ani, potrivit televiziunii britanice de știri BBC, la operație au participat 63 de mii de soldați ruși.

Cu toate acestea, nu este clar câți dintre ei se află în prezent în țară, mai ales că în toamna anului 2022, Moscova a transferat o parte din trupele sale din Siria pe câmpul de luptă ucrainean. În același timp, rușii au deschis în Siria mai multe centre pentru recrutarea de mercenari sirieni. în Ucraina. Acești soldați primesc ulterior pașapoarte rusești și sunt mobilizați în forțele armate ruse, a mai informat The Kyiv Post.

Vestea despre implicarea Ucrainei în Siria vine la aproximativ un an după ce șeful HUR Kirilo Budanov a promis că va „distruge criminalii de război ruși de pretutindeni în lume, oriunde s-ar afla”. Pe lângă Siria, unitățile HUR operează și în Sudan, unde vizează foști mercenari ai grupului lui Wagner.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel