Militarii ucraineni afirmă că au realizat "o misiune specială unică în istoria militară"(Foto/Video): O dronă ucraineană FPV a lovit un Mi-28

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O dronă ucraineană de tip first-person-view (FPV) a lovit un elicopter de atac rusesc Mi-28 deasupra regiunii ruse Kursk la 6 august, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informații pentru Kyiv Independent la 7 august. Drona operată de unitate de forţe pentru operații Speciale "A" a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a reușit să lovească rotorul din coadă al elicopterului, a declarat sursa, numind-o "o misiune specială unică în istoria militară".

Imaginile cu drona FPV lovind elicopterul au început să circule pe rețelele sociale la 6 august. O zi mai târziu, înregistrarea video completă a fost publicată de activistul ucrainean Serhii Sternenko.

Deși sursa a declarat că elicopterul a fost doborât, nu este clar din înregistrarea video ce s-a întâmplat cu aeronava după atac.

Youtube video image

Bloggerul militar rus Alexei Zemtsov, care conduce canalul ''Voevoda Veshchaet'', a scris în seara zilei de 6 august că un elicopter rus a fost lovit și a fost forțat să aterizeze. Zemtsov a afirmat că echipajul a supraviețuit și că aeronava a fost trimisă la reparații, dar nu a precizat modelul acesteia.

Potrivit activistul ucrainean Serhii Sternenko și altor câtorva analiști militari, acesta este primul caz de lovire reușită a unui elicopter în aer de către o dronă FPV.

"SBU a demonstrat încă o dată un nivel ridicat de profesionalism, creativitate și inovare în distrugerea inamicului. Avem încă multe surprize neașteptate pentru Rusia", a declarat sursa.

The Kyiv Independent nu a putut verifica toate afirmațiile, care nu au fost recunoscute oficial de SBU sau de armata ucraineană.

Cel puțin o afirmație similară, dar neconfirmată, a apărut pe 31 iulie. Forbes a scris la momentul respectiv că, potrivit bloggerilor militari ruși, o dronă ucraineană a distrus cu succes elicopterul de transport Mi-8 al Rusiei când se aflat în aer, în apropiere de Donețkul ocupat.

Publicația a creat un link către o fotografie a ceea ce a prezentat ca fiind epava Mi-8 în flăcări, dar nu a furnizat nicio dovadă video a faptului că aeronava a fost lovită de dronă.

Moscova a susținut că forțele ucrainene au trecut granița în regiunea Kursk la 6 august, ceea ce a dus la ciocniri pe teritoriul rus. Deși Kievul a refuzat în mare parte să comenteze luptele din zonă, site-ul DeepState a declarat că un elicopter de atac rusesc Ka-52 și cel puțin două tancuri au fost distruse în luptă. Aceste relatări sunt un alt indiciu că forțele ucrainene sunt active în regiunea Kursk.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel