O subsidiară a companiei germane Munich Re se va retrage din proiectul Nord Stream 2

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com

O subsidiară a companiei germane Munich Re a anunţat marţi că nu va mai asigura gazoductul Nord Stream 2, care ar urma să transporte gaze naturale din Rusia în Europa, din cauza temerilor privind sancţiunile Statelor Unite, transmite Reuters.

Departamentul de Stat al SUA a avertizat recent companiile europene pe care le suspectează că ajută Rusia în construcţia gazoductului Nord Stream 2 că riscă sancţiuni. Luna trecută, grupul elveţian Zurich Insurance Group AG a decis să nu mai ofere servicii de asigurări pentru proiectul gazoductului Nord Stream 2.

"Munich Re Syndicate a emis o notificare de reziliere către Nord Stream 2", a anunţat un purtător de cuvânt, referindu-se la subsidiara Munich Re, potrivit Agerpres.



Munich Re nu a dorit să ofere detalii suplimentare privind decizia



Reprezentanţii proiectului Nord Stream 2 au refuzat să comenteze decizia Munich Re, dar au precizat că este de datoria guvernelor europene şi a Comisiei să protejeze companiile europene de sancţiunile "contrare legilor internaţionale şi care interferează în suveranitatea politicii energetice".

Conducta de 11 miliarde de dolari, unul dintre cele mai importante proiecte ale Rusiei în Europa, a stârnit tensiuni între Washington şi Moscova. Administraţia Trump, care se opune Nord Stream 2, ce ar priva Ucraina de taxe de tranzit profitabile, afirmă că o astfel de conductă ar creşte dependenţa economică şi politică a Europei faţă de Rusia.

Gazoductul Nord Stream 2 este finanţat jumătate de Gazprom şi jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall, Engie, Uniper şi Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1 până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania prin Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

Chiar dacă cei 1.230 de kilometri ai conductei sunt aproape finalizaţi, proiectul a fost oprit brusc în luna decembrie 2019, după decizia SUA de a sancţiona companiile angajate în acest proiect. Lucrările au fost reluate luna trecută, iar Gazprom speră să finalizeze conducta Nord Stream 2 sub Marea Baltică pentru a dubla capacitatea liniei existente. Proiectul este finalizat în proporţie de 90% cu doar o porţiune de 100 km în apele adânci din largul Danemarcei rămasă să fie terminată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel