Cooptarea în echipă a companiei Textron s-a făcut în urma unei selecții care s-a bazat pe capacitățile companiei în ceea ce privește fabricarea carenei, asamblarea șasiului, integrarea și testarea în programul Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV).
„Construirea Lynx în America va sprijini locurile de muncă și va revitaliza baza industrială de apărare a țării”, a spus Sam Deneke, vicepreședintele Raytheon Land Warfare Systems. În paralel, Textron Systems se va pregăti să construiască șasiul Lynx în fazele viitoare de producție la uzina din Slidell, Louisiana.
OMFV-ul armatei americane, programat să intre în folosință în 2026, când va înlocui vehiculul de luptă Bradley.
Lynx este un vehicul blindat gândit pentru a aborda provocările de pe viitorul câmp de luptă. Lynx oferă un avantaj pentru soldați, capacitate sporită de luptă prin noile tehnologii și costuri mai mici de întreținere pe ciclul de viață. Printre noile echipamente se numără: sistemul de protecție activă, amprentă termică slabă, sistemul de aeronave fără pilot Coyote, precum și protecția cibernetică.
Vezi și: Raytheon a dezvoltat un nou tip de rachetă supersonică, Peregrine
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News