O nouă generație de tancuri europene (Foto): Ce este special la versiunea Leclerc Evolution?

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
KNDS, liderul european în producția de vehicule blindate, a prezentat la Eurosatory 2024 Leclerc Evolution, un tanc de luptă principal de nouă generație. Sursa foto: X/hartpunkt.de.
KNDS, liderul european în producția de vehicule blindate, a prezentat la Eurosatory 2024 Leclerc Evolution, un tanc de luptă principal de nouă generație. Sursa foto: X/hartpunkt.de.

Consorţiul KNDS a prezentat la Eurosatory 2024, expoziția internațională de apărare și securitate, cel mai recent produs al său în materie de tehnică militară blindată, tancul de luptă principal (MBT) Leclerc Evolution. Acest tanc ultra-tehnologizat se află în prezent în curs de dezvoltare și reprezintă o nouă piatră de hotar în ceea ce privește capacitățile vehiculelor blindate moderne.

La Eurosatory, KNDS, liderul european în producția de vehicule blindate, își prezintă de fapt foaia de parcurs pentru următoarea generație de tancuri europene, și anume Leopard 2 A-RC 3.0 și Leclerc Evolution. In cest articol ne vom concentra asupra celui de-al doilea.

In ambele cazuri, consorțiul militar KNDS subliniază că vehiculele sunt în curs de dezvoltare și sunt echipate cu o turelă modulară, unde, dacă este necesar, tunul de 120 mm poate fi înlocuit cu cel mai recent tun Ascalon de 140 mm, care va deveni arma principală pentru viitorul tanc în cadrul programului Main Ground Combat System (MGCS).

Potrivit EDR Magazine, în cazul tunului de 120 mm, este vorba în primul rând de o copie mai mică a tunului Ascalon, care este compatibilă cu toată muniția standard NATO, astfel încât, de fapt, în acest caz, schimbarea calibrului este de fapt o chestiune de înlocuire a țevii - în special, în cadrul expoziției au fost prezentate imagini cu tunul care trage cu muniție de 140 mm, după care țeava este înlocuită cu una de 120 mm.

Tancul Leclerc Evolution a fost proiectat folosind tehnologii moderne, dar accesibile, pentru a răspunde cerințelor actuale ale câmpului de luptă, în special pentru a se proteja împotriva dronelor, fiind echipat cu modulul de luptă ARX30 controlat de la distanță cu un tun 30M781MPG pentru muniție cu detonare de la distanță, care este una dintre cele mai eficiente modalități de combatere a dronelor.

Acest vehicul de luptă avansat este conceput pentru a reduce decalajul dintre sistemele actuale și viitoarele cerințe militare, încorporând tehnologie de ultimă generație și un design modular pentru o performanță sporită pe câmpul de luptă.

,,Leclerc Evolution reprezintă un progres semnificativ în materie de tehnologii destinate vehiculelor de luptă, oferind o putere de foc, protecție și funcționalitate fără egal", a declarat un purtător de cuvânt al KNDS. Vehiculul este echipat cu sisteme de comunicații de ultimă generație și măsuri de protecție avansate, asigurând eficiența operațională în medii cu grad ridicat de amenințare.

Leclerc Evolution este conceput pentru a spori eficacitatea și capacitatea de lupta a forțelor terestre grație unei turele care dispune de un tun AscalonR de 120 mm, care poate fi modernizat la o variantă de 140 mm. Acest armament principal este susținut de un încărcător automat inovator capabil să stocheze 22 de proiectile, simplificând procesul de reîncărcare și reducând volumul de muncă al echipajului.

Leclerc Evolution, cu tot cu tun de 120 mm cântărește aproximativ 62 de tone și este echipat cu pachetul de blindaj Azur pentru operațiuni urbane. Vehiculul are o viteză de 68 km/h și o autonomie de 470 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel