Publicitate
Compania americană General Dynamics a publicat ieri, pe contul său de Twitter, un scurt material video în care prezintă destul de discret câteva cadre cu ceea ce se doreşte a fi prototipul unei noi generaţii de tancuri americane.
AbramsX: A main battle tank for the next generation. Debuting at #AUSA2022. #TeamAbrams #InnovationMode pic.twitter.com/eLdi0IZZHw
— General Dynamics Land Systems (@GD_LandSystems) September 26, 2022
General Dynamics a ataşat materialului video şi un scurt mesaj prin care a lăsat să se înţeleagă că cea mai nouă versiune a legendarului tanc american M1 Abrams poartă numele de AbramsX, iar prezentarea oficială va avea loc la AUSA 2022 - o expoziția de tehnică militară care are loc luna viitoare din Washington DC.
În urmă cu aproape patru luni de zile, compania General Dynamics a publicat primul material video în care sugera că lucrează la dezvoltarea unui nou tanc M1 Abrams şi precizat că acesta ar urma să fie prezentat publicului larg pe 10 octombrie 2022.
Chiar dacă în iunie General Dynamics nu a vrut să prezinte foarte multe informaţii în scurtul material video despre proiectului noului M1 Abrams, analiştii militari ai The War Zone au încercat atunci să facă o scurtă descriere a ceea ce se putea observa în cele câteva cadre video.
În primul rând, aceştia precizau că nu este vorba despre pachetul de upgrade System Enhanced Package Version 4 (SEPv4) pentru M1A2 Abrams, din cauza diferențelor mari care există între acest pachet de upgrade şi micile detalii care pot fi observate în teaser-ul prezentat de compania americană General Dynamics.
În al doilea rând, se poate observa că noul tanc Abrams dispune de o turelă cu un design total schimbat care dispune şi de noi echipamente, cum ar fi tunul. În ceea ce privește armamentul principal, se știe că era în curs de dezvoltare noul tun XM360 de 120 mm, care a fost creat în cadrul programului militar Future Combat Systems.
Interesantă este și prezenta pe turela noului Abrams a mai multor sisteme de senzori şi camere. Imediat în spatele lor se află instalată o staţie de arme telecomandată, similară cu cele dezvoltate de compania Kongsberg Protector.
Pe această staţie de arme pot fi integrate o multitudine de module de luptă care pot fi înarmate cu mitraliere de 12,7 mm până la 30 mm și, mai important, chiar echipate cu un sistem portabil de rachete antiaeriene (MANPADS). Acesta din urmă poate fi extrem de important datorită rolului pe care îl au în acest moment dronele pe câmpul de luptă.
În ceea ce privește protecția, se pot observa elemente de protecție activă pe părțile laterale ale noului Abrams. Dar, nu este clar dacă este sistemul activ de protecţie Iron Fist de la Elbit sau sistemul activ de protecţie Trophy de la o altă companie israeliană, Rafael. Acesta din urmă a fost instalat şi pe cea mai nouă versiunea a tancului Abrams – recentul M1A2 SEPv3.
Desigur, este de așteptat ca noua versiune a tancului să dispună de un întreg pachet de sisteme moderne care să facă din M1 Abrams o mașină de luptă de nouă generație complet digitalizata.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News