O nouă bază militară rusă a fost înființată la granițele Golanului sirian ocupat

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata rusă în Siria. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Armata rusă în Siria. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Forțele ruse au stabilit o nouă bază la Quneitra, lângă granița Golanului sirian ocupat, într-o mișcare aparent menită să împiedice Iranul sau milițiile afiliate să folosească teritoriul sirian pentru a lansa atacuri împotriva Israelului.

Surse de pe teren au informat că forțele ruse au stabilit o bază militară în cadrul Brigăzii 90 a forțelor regimului sirian, mai exact în satul Kudna, la sud-vest de orașul Quneitra.

Odată cu înființarea acestei baze, forțele ruse vor avea o capacitate mai mare de a monitoriza fâșia de graniță cu Golanul ocupat, potrivit căpitanului Rashid Hourani, analist specializat în afaceri militare la Centrul de Studii Jusoor.

Acesta a explicat pentru "Arabi 21" că "Brigada 90 este desfășurată în sectorul de nord al frontului sirian cu Israelul, iar misiunea ei este de a înfrunta orice atac surpriză israelian pentru o scurtă perioadă, în timp ce forțele se pregătesc să facă față agresiunii".

Hourani a declarat că înființarea unei baze rusești în această brigadă are multe conotații, dintre care cea mai importantă este că Rusia finalizează ceea ce a început după agresiunea împotriva Gazei, adică își intensifică prezența militară în sudul Siriei, pentru a se asigura că regimul nu participă, precum și pentru a preveni orice atac al Iranului și al milițiilor sale împotriva Israelului, în schimbul reabilitării și supraviețuirii regimului.

Pe de altă parte, Rusia vrea să-și intensifice prezența în sud pentru a controla decizia militară siriană, în ciuda prezenței Iranului și a milițiilor sale în Siria.

Numărul punctelor forțelor ruse în zona care separă Golanul de Siria a depășit 15 puncte, deoarece Rusia a instalat un nou punct în aprilie, concomitent cu intensificarea patrulelor terestre ale poliției militare de-a lungul liniei de separare.

Rusia răspunde și nevoii de menținere a securității israelului exprimate de Occident

Directorul Centrului Rasd pentru Studii Strategice, generalul de brigadă Abdullah Al-Asaad, confirmă că condiția "menținerii securității Israelului" a fost prima cerere americană adresată Rusiei înainte de a-i permite acesteia să direcționeze intervenția militară în Siria în 2015.

El a declarat pentru "Arabi 21": "Rusia a stabilit mai multe baze militare lângă Brigăzile 90, 61 și alte cazărmi ale regimului".

Cel mai important lucru, potrivit lui Al-Asaad, este că Rusia se concentrează în prezent pe înființarea de baze militare în sudul și nordul Siriei, sub pretextul asigurării securității granițelor cu Israelul în sud și cu Turcia în nord, cu referire la noua bază rusă din Ayn al-Arab (Kobani) lângă Turcia în urmă cu aproximativ o lună.

Al-Asaad a afirmat că Rusia vrea să profite de circumstanță pentru a prelua controlul asupra dosarului sirian, mai ales că multe dintre țările vecine Siriei se tem de amenințările care emană de pe teritoriul sirian.

Analistul politic Fawaz Al-Mufleh consideră că Rusia vrea să blocheze orice încercare de a implica regimul sirian în conflictul cu Israelul.

El a declarat pentru "Arabi 21": "Rusia vrea să neutralizeze Siria și nu va garanta acest lucru decât dacă este prezentă în apropierea graniței, mai ales că linia de demarcație de acolo a fost martoră, de la începutul agresiunii împotriva Gazei, la lansarea de obuze de pe teritoriul sirian".

În iulie, armata israeliană a anunțat că a lovit infrastructura militară siriană în zona tampon din Înălțimile Golan, ca răspuns la ceea ce ea considera "încălcări" care au avut loc în zona tampon.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel