O nouă armată sosește în Ucraina. Rușii antrenează mii de soldați nord-coreeni pentru front. Phenianul vrea să capete experiență de luptă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Kim Jong Un, dictatorul nord-coreean, face poze alături de ofițerii și soldații săi
Kim Jong Un, dictatorul nord-coreean, face poze alături de ofițerii și soldații săi

În noaptea de 9 octombrie, o dronă ucraineană a lovit un depozit de arme rusești din regiunea Bryansk. Potrivit informațiilor furnizate de Kiev, este vorba despre muniție care a venit din Republica Populară Democrată Coreea.

Divizarea peninsulei coreene, permanent instabile, din anii 1950 capătă o nouă dimensiune, avertizează Robert A. Manning, un fost negociator al SUA privind programul nuclear al RPDC.   „Kim este acum mai încurajat ca niciodată de arsenalul său nuclear și de rachete în expansiune, de sprijinul lui Putin, și de indiferența Chinei”, scrie Manning în revista Foreign Policy.

Dictatorul nord-coreean speră la un parteneriat cu Rusia lui Putin și trimite cantități uriașe de armament pentru armata rusă.

Dintre toți aliații Rusiei, cea mai mare problemă a Ucrainei este Coreea de Nord, deoarece, odată cu cantitatea de echipament militar pe care o furnizează, afectează într-adevăr intensitatea luptei, recunoștea și șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov.

Pe lângă echipamente, Coreea de Nord ajută războiul Rusiei și cu militari.

 

Rușii antrenează mii de soldați nord-coreeni

Analiștii citați de The Washington Post raportează că oficialii sud-coreeni și ucraineni au spus că soldații nord-coreeni operează deja alături de forțele ruse în Ucraina.

Kim Jong Un, dictatorul nord-coreean, face poze alături de ofițerii și soldații săi.  Militarii din imagine nu reacționează așa cum ne imaginăm că ar trebui să se comporte membrii forțelor armate

Un reprezentant al informațiilor militare ucrainene a spus că sunt „câteva mii” de infanterişti nord-coreeni care urmează un antrenament pe teritoriul Rusiei şi că Rusia i-ar putea transfera în prima linie în Ucraina până la sfârşitul anului 2024 sau în zonele de frontieră ale Rusiei pentru a elibera ruşii. „rezerve” pentru a participa la ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei”, scrie ISW.

Zilele trecute, Kim Yong-hyun, ministrul apărării al din Coreea de Sud, a anunțat în parlament că RPDC va trimite probabil soldați pe câmpul de luptă ucrainean, deși Dmitriy Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a respins afirmațiile.

Primii militari nord-coreeni au ajuns deja în zona frontului din Ucraina. Se presupune că aceștia sunt militari  care consiliază pe ruși în privința folosirii armelor nord-coreene.

Aceștia s-ar afla în prezent și în zona ocupată a regiunii Donețk, așa cum notează și mișcarea de partizani ”SROK”, citată de Fokus.ua.

 

 

Asiaticii trebuie să meargă în față pentru a avea experiență de luptă

 

„Dacă RPDC trimite trupe să participe la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, aceasta ar putea oferi Coreei de Nord o experiență valoroasă pe câmpul de luptă pe care nu a reușit-o să o câștige de zeci de ani”, a declarat Chad O'Carroll, CEO al Korea Risk Group, pentru Bloomberg.

Eurasia Group se întreabă cât de folositoare va fi armata RPDC prost echipată și pregătită pe câmpul de luptă, dar lui Putin și lui Kim nu le pasă. Important este ca primul să aibă soldați pentru a exercita presiune pe câmpului de luptă din Donețk, iar al doilea să primească contraservicii, dar să capete și ceva experiență pe câmpul de luptă.

Trebuie amintit că, pe 19 iunie a acestui an, dictatorii Vladimir Putin și Kim Jong Un au semnat un acord de parteneriat strategic cuprinzător, care cuprinde asistență reciprocă în cazul unei agresiuni împotriva uneia dintre cele două țări. Se știe deja că Phenianul trimite în Rusia milioane de obuze de artilerie și rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel