Ultimele momente de viață ale liderului Hamas Yahya Sinwar (Foto/Video): Căutat cu drona şi ucis de un lunetist al IDF

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie difuzată de Forțele de Apărare ale Israelului care arată luptătorii care l-au eliminat pe Yahya Sinwar, liderul grupării teroriste palestiniene Hamas și creierul și executantul atacului terorist din 7 octombrie 2023, atac care a dat startul ace
Fotografie difuzată de Forțele de Apărare ale Israelului care arată luptătorii care l-au eliminat pe Yahya Sinwar, liderul grupării teroriste palestiniene Hamas și creierul și executantul atacului terorist din 7 octombrie 2023, atac care a dat startul acestui război.

Imagini filmate cu o dronă care, prezentate de Forțele de Apărare ale Israelului (IDF), îl arată pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, înarmat cu un baston și ascuns după mai multe scaune la etajul al doilea al unei clădiri, chiar înainte de a fi eliminat.

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost urmărit de o mini-dronă israeliană în timp ce se ascundea printre ruinele unei clădiri din sudul Gazei. În timp ce drona monitoriza interiorul cladirii, filmarea îl arată pe Sinwar aruncând cu un băț în ea, într-un act aparent de disperare.

După o intensă vânătoare de teroristi care a durat mai mult de un an, trupele israeliene care l-au ucis pe Sinwar nu știau inițial că l-au prins pe inamicul numărul unu al țării lor după un schimb de focuri care a avut loc miercuri, au declarat oficialii israelieni.

Serviciile de informații restrânseseră treptat zona în care acesta putea acționa, a declarat armata joi, după ce dosarele stomatologice, amprentele și testele ADN au oferit confirmarea finală asupra morții lui Sinwar.

Experții criminaliști de la Centrul Național de Medicină Legală (Abu Kabir) și-au încheiat examinarea meticuloasă a cadavrului liderului Hamas Yahya Sinwar, care a fost eliminat cu succes de trupele IDF joi.

Într-o mișcare care face aluzie la considerente strategice, trupul acestuia fost transferat rapid într-un loc necunoscut, alimentând speculațiile cu privire la un posibil rol al acestuia în viitoarele negocieri.

Fotografie difuzată de Forțele de Apărare ale Israelului care arată luptătorii care l-au eliminat pe Yahya Sinwar, liderul grupării teroriste palestiniene Hamas și creierul și executantul atacului terorist din 7 octombrie 2023, atac care a dat startul acestui război.

Dar, spre deosebire de alți lideri ai militanților care au fost urmăriți și uciși de Israel, inclusiv comandantul militar al Hamas, Mohammed Deif, care a fost ucis într-un atac aerian israelian la 13 iulie, intervenția care l-a ucis în cele din urmă pe Sinwar nu a fost o acțiune planificată și țintită, sau o operațiune desfășurată de comandouri de elită.

Rezultatele autopsiei descriu o imagine vie a ultimelor momente ale lui Sinwar. Cauza principală a morții pare a fi o rană prin împușcare de la distanță în cap, executată cu o precizie de un lunetist.

Cu toate acestea, aceasta nu a fost singura urmă de violență de pe corpul acestuia. Medicii legiști au observat leziuni multiple care rezultă din impactul cu un obuz, iar trupul a fost ciuruit de fragmente de șrapnel după ce casa în care locuia a fost distrusă de un tanc.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel