O grămadă de partide pro-ruse în parlamentul UE. A sosit prima reacție a Moscovei: ”Dreapta europeană vine tare din urmă”

Harta Europei
Harta Europei

Da, vedem dinamica creșterii popularității partidelor de dreapta - a spus Peskov.

Potrivit purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov , Kremlinul a urmărit cu mare atenție alegerile pentru Parlamentul European, și potrivit acestuia, ”Moscova este mulțumită”.

Creșterea dreptei și a partidelor care susțin public sau tacit agresiunea rusă împotriva Ucrainei trebuie să fi adus un zâmbet pe chipul lui Putin.

”Da, vedem dinamica popularității în creștere a partidelor de dreapta. Această dinamică este vizibilă cu ochiul liber și, bineînțeles, în ciuda faptului că până acum partidele pro-europene și-au păstrat pozițiile de conducere, în viitor partidele de dreapta vin tare din urmă” a spus Peskov, relatează interfax.ru.

Totuși, secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov a menționat că este deja clar că majoritatea din PE va fi pro-europeană și pro-ucraineană, dar mai este de analizat viitoarea componență a Parlamentului European.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că monitorizează îndeaproape situația din Franța, unde Macron a dizolvat parlamentul.

”Este o chestiune internă a Parisului. O vom urmări cu atenție, mai ales ținând cont de atitudinea extrem de ostilă a conducerii franceze față de țara noastră”, a spus Peskov, care a simțit nevoia să sublinieze că Rusia nu se amestecă în treburile interne ale altor țări.

Amintim că, în urma europarlamentarelor din acest weekend, cele mai marei grupuri politice, PPE, S&D și Renew, care au format coaliția majoritară în legislatura anterioară, își vor păstra dominația în Parlamentul European, în ciuda unei scăderi vizibile, mai ales din partea Renew, scădere explicată de eșecul major al partidului președintelui Emmanuel Macron în Franța.

Însă marele val, de care europenii s-au temut, cu privire la ascensiunea extremei drepte, nu a fost atât de mare precum erau îngrijorările.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel