O dronă Hezbollah care a lovit o bază militară din Israel a ucis patru soldați. Gruparea teroristă promite noi atacuri

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Gruparea Hezbollah a transformat drone Tu-143 „Reis” în rachete de croazieră. Sursa Foto: IDF.
Gruparea Hezbollah a transformat drone Tu-143 „Reis” în rachete de croazieră. Sursa Foto: IDF.

O lovitură cu dronă asupra unei baze militare israeliene la sud de Haifa, susținută de grupul militant libanez Hezbollah, a ucis patru soldați și a rănit alți 51, șapte grav, duminică seara, a anunțat armata israeliană, potrivit presei locale. Dintr-un total de trei drone, două au fost doborâte de apărarea aeriană israeliană în apropiere de Haifa, ultima a aterizat lângă orașul Binyamina.

Armata israeliană a anunțat în această dimineață devreme detaliile atacului mortal al organizației teroriste Hezbollah asupra unei tabere militare din Israel. S-a anunțat că patru persoane au fost ucise după ce o dronă Hezbollah a lovit orașul Binyamina.

Potrivit agenției AP, acesta a fost unul dintre cele mai grave atacuri asupra teritoriului Israelului în mai bine de un an de război al Israelului cu mișcarea teroristă palestiniană Hamas și a conflictului intensificat cu Hezbollah.

Datorită sistemului antiaerien extrem de sofisticat, oamenii sunt loviți foarte rar în atacurile cu drone sau rachete asupra teritoriului israelian. Cu toate acestea, nu a sunat nicio sirenă înainte de acest atac de duminică seara, a scris site-ul de știri The Times of Israel. Armata israeliană investighează circumstanțele.

Hezbollah a declarat că a lansat „o escadrilă de drone explozive în tabăra de antrenament al Brigăzii Golan din Binyamina, la sud de Haifa”. El a adăugat că dedică atacul liderului său Hassan Nasrallah, care a fost ucis de Israel într-un atac la periferia Beirutului la sfârșitul lunii septembrie.

Într-un comunicat, Hezbollahul a afirmat că "rezistenţa (..) promite inamicului" că atacul de "la sud de Haifa este doar un preludiu la ceea ce îl aşteaptă dacă decide să continue atacurile sale împotriva poporului nostru".

Hezbollah a mai spus că este o răzbunare pentru două atacuri israeliene din centrul orașului Beirut, joia trecută, care au ucis 22 de persoane și au rănit peste 100 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății din Liban.

Israelul luptă împotriva Hamas în Fâșia Gaza de peste un an, ca răzbunare pentru atacul militanților palestinieni asupra Israelului din 7 octombrie, care s-a soldat cu 1.200 de vieți, majoritatea civili. A doua zi, Hezbollah, care este un aliat al Hamas împreună cu Iranul, a început să bombardeze nordul Israelului, unde bombardează zilnic cu armata israeliană de atunci.

În septembrie, Israelul și-a intensificat semnificativ bombardamentele din sudul Libanului, precum și din Beirut și alte locuri din țară, unde țintește pozițiile Hezbollah, dar zeci de civili au murit și, potrivit guvernului local, peste un milion de oameni au fost nevoiți să-și părăsească. case din cauza asta. Din octombrie, armata israeliană a lansat și o operațiune la sol în sudul Libanului.

Ofensiva Israelului din Fâșia Gaza a costat deja viața a peste 42.000 de palestinieni, cei mai mulți dintre ei civili, potrivit autorităților controlate de Hamas de acolo, și a provocat o criză umanitară uriașă în teritoriul mic, dens populat, din care mare parte a fost redusă la dărâmături de bombardamentele israeliene.

Guterres: atacurile asupra forțelor ONU reprezintă o încălcare a dreptului internațional

Forțele ONU de menținere a păcii vor rămâne în sudul Libanului, iar atacurile asupra acestora reprezintă o încălcare a dreptului internațional care ar putea fi o crimă de război, a declarat duminică secretarul general al ONU, António Guterres .

Comentariile sale au urmat unei serii de atacuri și bombardamente ale forțelor ONU de menținere a păcii (UNIFIL) în Liban în ultimele zile, în timpul ciocnirilor dintre trupele israeliene și gruparea militantă Hezbollah susținută de Iran.

El a repetat, printr-un purtător de cuvânt la New York, avertismentul că forțele de menținere a păcii nu trebuie vizate.

„Atacurile asupra forțelor de menținere a păcii reprezintă o încălcare a dreptului internațional, inclusiv a dreptului internațional umanitar și pot constitui o crimă de război”, a spus el printr-o declarație a unui purtător de cuvânt.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel