„Nu vă mai prostiți, băieți!”, i-a certat Șoigu pe directorii unei fabrici de armament din Urali: Trebuia să avem obuzierele încă de anul trecut

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministerul apărării / Șoigu, aflat în inspecție la Uraltransmash - una din fabricile de armament din Urali. Aici se produc și se repară obuziere autopropulsate 2S35 Koalitsiya SV, 2S19 Msta-S, 2S3 Akatsiya, 2S4 Tyulpan, 2S5 Giatsint, and 2S35 Koalit
Foto: Ministerul apărării / Șoigu, aflat în inspecție la Uraltransmash - una din fabricile de armament din Urali. Aici se produc și se repară obuziere autopropulsate 2S35 Koalitsiya SV, 2S19 Msta-S, 2S3 Akatsiya, 2S4 Tyulpan, 2S5 Giatsint, and 2S35 Koalitsiya SV. Ministrul rus al Apărării l-a criticat pe proiectantul șef al companiei pentru că a întârziat producția unuia dintre sistemele sale de artilerie.

În timpul unei vizite la Uraltransmash, o fabrică de armament din Ekaterinburg, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a certat conducerea uzinei pentru că munceşte prea puțin şi le-a cerut angajaţilor să nu se mai „prostească” şi să mărească producţia de sisteme de artilerie autopropulsate.

Potrivit Reuters, care citează Ministerul rus al Apărării, Șoigu a fost în vizită de lucru la Uraltransmash - una din fabricile de armament din Urali.

„Ascultă, nu vă mai prostiți aici, băieți. Am început-o (creșterea producției) deja în 2022. În 2023, trebuia să avem aceste echipamente (pentru producția de sisteme de artilerie autopropulsate) deja în deplină funcționare”, a declarat ministrul rus al Apărării, citat de Reuters . „Și voi o luați așa de lejer aici”, a adăugat el.

Şoigu a mai declarat că doreşte să aibă pe masă o propunere concretă în termen de o săptămână cu privire la modul în care fabrica va atinge producţia cerută de preşedintele rus Vladimir Putin. Cu toate acestea, Reuters și Ministerul rus al Apărării nu au spus ce număr de sisteme are nevoie Putin.

„Trebuie făcut pentru că toate aceste ordine sunt legate de performanța (armatei) pe câmpul de luptă”, a spus Șoigu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Totuși, potrivit Reuters, directorul l-a contracarat spunând că fabrica sa și-a mărit deja producția de șase ori în ultimii doi ani, adică de la începutul invaziei ruse a Ucrainei.

Într-un limbaj de lemn - discurs cunoscut românilor încă din perioada Epocii de Aur - șeful intreprinderii ”a raportat ca planul este indeplinit și că mai exista capacitate de creștere a producției”.

Cu toate acestea, ministrul rus al Apărării a declarat că producția sistemelor 2S19 Msta-S este deja gestionată conform planului la uzina vizitată. Potrivit acestuia, însă, producția altor sisteme 2S3 Akatsia, 2S4 Tiulpan, 2S5 Giatsint și 2S35 se află sub parametri.

Propunerea bugetului Rusiei pentru anii 2024-2026 arată că Kremlinul se pregătește pentru un război lung.

În 2024, Rusia și-a direcționat 29,5% din toate cheltuielile publice către consolidarea apărării. Un alt trilion de ruble urmează să fie înghițit de securitatea națională: Ministerul de Interne, Rosgvardia sau serviciile secrete.

În acest timp, industria militară europeană încă se luptă să pornească motoarele. Astfel, din milionul de obuze promis Ucrainei va fi trimis doar jumătate de cantitate; fabricile europene de muniție nu au încă o capacitate de producție adaptată la nevoile războiului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel