Bombele ghidate de mare precizie americane GBU-39 lovesc la foc automat ținte în Rusia (Video). Ucrainenii afirmă răspicat că folosesc arme americane pentru a ataca ţinte ruseşti

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ucraineană folosește bombe ghidate GBU-39 de mare precizie, furnizate de Statele Unite, pentru a ataca un post de comandă al unui pluton rus în regiunea Kursk. Astăzi, ucrainenii nu se mai ascund și afirmă sus și tare că folosesc arme americane pentru a lovi teritoriul rus. „Au fost lovite un post de comandă al unei drone, o unitate de război radio-electronic, diverse echipamente, arme și până la 40 de militari ruși”, a scris comandantul Forțelor aeriene ucrainene, generalul Mikola Oleschuk, pe contul său de Telegram.

Forțele aeriene ucrainene au lovit o bază din regiunea rusă Kursk cu bombe americane GBU-39 de mare precizie pe 22 august, a raportat comandantul Forțelor aeriene Mykola Oleshchuk.

Atacul are loc pe fondul incursiunii Ucrainei în regiunea Kursk, care a început pe 6 august. Oleshchuk a publicat un material video care prezintă atacul, care a avut loc la ora locală 4 p.m. pe 22 august.

Youtube video image

Acesta nu a dezvăluit alte detalii privind consecințele atacului și câți soldați ruși au fost răniți și uciși.

Comandantul-șef al Ucrainei, Oleksandr Sîrskîi, a declarat la 20 august că Kievul a avansat între 28-35 de kilometri (18-21 mile) în regiunea rusă Kursk, în timp ce incursiunea fără precedent intră în a treia săptămână.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat pe 22 august, în timp ce vizita zonele de frontieră din regiunea Sumy, că Ucraina a capturat o altă așezare rusească în regiunea Kursk, precum și mai mulți prizonieri de război ruși.

Cu câteva zile în urmă, Moscova acuzase deja Kievul de distrugerea unui pod cu arme „probabil americane”.

Aliații Ucrainei, inclusiv Statele Unite, furnizează arme forțelor ucrainene, dar au impus restricții cu privire la modul și momentul în care acestea pot fi utilizate în interiorul Rusiei, de teamă că astfel de lovituri ar putea provoca represalii din partea Rusiei care ar atrage țările NATO în războiul ruso-ucrainean.

În urma incursiunii sale în regiunea Kursk, armata ucraineană a distrus un pod strategic peste râul Seim. Un atac care încetinește sosirea eventualelor întăriri rusești.

De asemenea, incursiunea este menită să forțeze Rusia să redistribuie trupe de pe linia frontului din Ucraina în regiunea Kursk, ceea ce ar putea afecta ritmul și actiunile ofensive ale armatei ruse în Ucraina.

Pentru a bombarda agresiv Ucraina, Rusia a desfășurat în mod regulat muniții din era sovietică, cunoscute sub numele de bombe planoare, care cântăresc până la 1 500 kg și au fost modificate cu sisteme de navigație GPS și aripi fixe.

Utilizarea acestor muniții modificate reprezintă un amestec de tehnologii militare vechi și noi, permițând armatelor să utilizeze un număr mare de arme relativ ieftine, dar extrem de distructive. Procesul de modernizare transformă aceste bombe, altădată de bază, în arme formidabile ghidate cu precizie, făcându-le un instrument puternic în arsenalul militar.

Implementarea lor a avut efecte devastatoare, deoarece sunt capabile să provoace distrugeri masive atât infrastructurii militare, cât și celei civile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel