Noul Secretar General al NATO explică de ce Ucraina va fi prioritatea sa principală: Securitatea voastră contează pentru scuritatea noastră

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Volodimir Zelenski (stânga) și Mark Rutte (dreapta). Sursa Foto: Office of the President of Ukraine.
Volodimir Zelenski (stânga) și Mark Rutte (dreapta). Sursa Foto: Office of the President of Ukraine.

Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a confirmat, în timpul primei sale vizite externe efectuate la Kiev, că ''problema ucraineană'' va fi principala sa prioritate în noua sa funcție. Rutte a reiterat că vizita sa în Ucraina a fost prima sa călătorie de lucru după preluarea mandatului.

A fost important pentru mine să vin în Ucraina la începutul mandatului meu pentru a vă arăta foarte clar dumneavoastră, poporului ucrainean și tuturor celor care ne urmăresc că NATO este alături de Ucraina. În calitate de nou secretar general al NATO, este prioritatea mea și privilegiul meu să duc mai departe acest sprijin, lucrând cu dumneavoastră pentru a ne asigura că Ucraina învinge.”

Rutte a explicat că aliații înșiși trebuie să sprijine Ucraina. 

„Acesta este motivul pentru care suntem atât de hotărâți să sprijinim Ucraina, deoarece securitatea voastră contează pentru a noastră. Iar lupta voastră pentru libertate reflectă principiile și valorile noastre fundamentale, a spus Mark Rutte. 

De asemenea, noul secretar general al NATO a subliniat că aliații au oferit deja Ucrainei „un sprijin fără precedent” de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei.

Rutte a subliniat că 99% din sprijinul de securitate primit de Ucraina a venit din partea statelor membre NATO. 

În cadrul conferinței de presă comune, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că o prioritate-cheie în relațiile Ucrainei cu NATO ține de primirea unei invitații de a adera la Alianță, deși înțelege că nu va fi ușor.

În timpul conferinței sale de presă inaugurale în calitate de secretar general al NATO, la 1 octombrie, Mark Rutte s-a abținut să speculeze cu privire la momentul în care Ucraina ar putea primi o invitație de a adera la alianță.

De asemenea, Rutte a declarat că decizia de a permite Ucrainei să atace Rusia cu arme cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident ar trebui să fie luată de aliații care transferă aceste arme.

În același timp, el a subliniat că înțelege solicitarea Ucrainei și susține poziția predecesorului său, Jens Stoltenberg, cu privire la această chestiune.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel