Noul ministru rus al Apărării vorbește despre confruntarea cu NATO. Acesta a numit patru condiții necesare pentru obținerea victoriei ruse în Ucraina

Ionel Copcea |
Data publicării:
Imagine concept a propagandei ruse pentru a promova invadarea neprovocată a Ucrainei. Foto: Ministerul rus al Apărării
Imagine concept a propagandei ruse pentru a promova invadarea neprovocată a Ucrainei. Foto: Ministerul rus al Apărării

În cadrul unui discurs susținut la deschiderea forumului tehnico-militar internațional Armata-2024, care a început în localitatea Kubinka de lângă Moscova, ministrul rus al apărării, Andrei Belousov, a declarat, pe 12.08.2024, că „operația militară specială” -  invadarea ilegală a Ucrainei -  este o confruntare armată între Rusia și ceea ce rușii numesc „Occidentul colectiv” condus de SUA. 

,,Bine ați venit la deschiderea forumului tehnico-militar internațional Armata-2024! După cum știți, evenimentul de astăzi se desfășoară pe fondul operației militare speciale, care, în esență, este o confruntare armată între Rusia și Occidentul colectiv”, a spus Belousov, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor sale, “această confruntare este cauzată de dorința Statelor Unite și a aliaților săi de a-și menține dominația și de a preveni construirea unei noi ordini mondiale multipolare și egale”.

“Ca urmare, această confruntare afectează interesele fiecărui stat”, a menționat ministrul rus al apărării.

Andrei Belousov a numit și condițiile necesare pentru obținerea victoriei în confruntarea cu „Occidentul colectiv” condus de SUA.

“Este important de înțeles faptul că obținerea succesului în astfel de conflicte militare moderne este posibilă numai dacă sunt îndeplinite simultan următoarele ccondiții de bază. Prima constă în dotarea trupelor cu cele mai moderne arme. În primul rând, este vorba despre armele de înaltă precizie. A doua este reprezentată de utilizarea de noi metode tactice în operațiunile de luptă, inclusiv utilizarea sistemelor fără pilot și a celor robotizate, a declarat Belousov la ceremonia de la Kubinka.

“Crearea unui sistem de management eficient, folosind un cadru tehnologic avansat, inclusiv inteligența artificială”, este a treia condiție numită de Belousov.

“În sfârșit, a patra condiție constă în îmbunătățirea constantă a pregătirii personalului militar, în principal a personalului de comandă”, a spus ministrul rus al apărării.

“Numai o astfel de abordare integrată oferă un avantaj deplin față de inamic. În jurul acestei concluzii cheie a fost luată decizia de a organiza lucrările forumului armatei”, a concluzionat Belousov.

Comentariul autorului: Andrei Belousov a preluat portofoliul de ministru al apărării de la Serghei Șoigu în urmă cu exact trei luni, respectiv pe 12 mai.

În această perioadă, Belousov, de profesie economist, a fost mult mai puțin vizibil decât predecesorul său, care avea deplasări frecvente atât în zona frontului din Ucraina, cât și în întreprinderile Complexului Militar Industrial din Rusia.

De asemenea, se pare că și discursul acestuia este diferit de cel al lui Serghei Șoigu, conținând mai mult declarații politice decât referiri la domeniul militar.

          

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel