Noul centru NATO de instruire din Polonia ar putea antrena ucrainenii din străinătate / Prima brigadă de voluntari ucraineni este deja pregătită în Polonia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ / Forțele Armatei ucrainene
Foto ilustrativ / Forțele Armatei ucrainene

Polonia speră că noul centru de instruire NATO de la Bydgoszcz poate ajuta la recrutarea mai multor voluntari pentru lupta din Ucraina. În același timp, foarte important, Bydgoszcz va fi unul dintre centrele pentru schimbul de experiență privind unele dintre lecțiile pe care ucrainenii le-au învățat pe câmpul de luptă.

Șeful Biroului de Securitate Națională al Poloniei, Jacek Siewiera, a declarat agenției de presă AP că o nouă facilitate NATO care este înființată în țara sa ar putea fi folosită pentru a antrena „milioane” de ucraineni care trăiesc în străinătate pentru lupta împotriva Rusiei.

Siewiera, care este și consilierul de securitate al președintelui Andrej Duda, fiind o figură cheie atât în ​​ceea ce privește sprijinul Poloniei pentru Ucraina, cât și consolidarea propriilor capacități de apărare ale Varșoviei, a făcut comentariile în marja summitului NATO, arată ABCnews, care citează AP.

Noua facilitate din Bydgoszcz este destinată în primul rând să le permită ucrainenilor să împărtășească cu partenerii NATO câteva dintre lecțiile „cruciale” învățate în lupta cu Rusia, cum ar fi utilizarea dronelor civile pe câmpul de luptă. Pentru militarii membre NATO, „aceste detalii... sunt absolut cruciale”, a spus el.

De asemenea, centrul ar putea antrena „voluntarii ucraineni care acum locuiesc în țările europene și sunt dispuși să apere Ucraina în viitor, pentru că vorbim de milioane de cetățeni”, spune oficialul polonez.

Antrenamentul în Polonia ar scuti armata ucraineană de problema suplimentară de a pregăti noi recruți, în timp ce luptă împotriva forțelor ruse. 

Acest lucru se întâmplă în timp ce țările est-europene, cum ar fi Polonia, continuă să-și exprime temerile că președintele rus Vladimir Putin ar putea fi încurajat în cazul căderii Ucrainei, ceea ce îl poate determina să-și extindă agresiunea militară.  

Siewiera a sugerat că Ucrainei ar trebui să i se permită să folosească armamentul NATO pentru a ataca Forțele ruse pe teritoriul Rusiei, nu numai când sunt în Ucraina. „Depinde de ucraineni cum își folosesc armele”, a spus Siewiera.

 

Mii de ucraineni care trăiesc în UE s-au înscris deja în Brigada Ucraineană din Polonia

 

Prima brigadă ucraineană, formată din voluntari, este deja pregătită în Polonia.

Mii de oameni s-au înscris deja pentru a se alătura noii brigăzii ucrainene, a declarat ministrul polonez de externe Radosław Sikorski în timpul summitului NATO de la Washington.

Potrivit lui Sikorski, până la un milion de ucraineni trăiesc în prezent în Polonia. Potrivit acestuia, mulți dintre ei vor să slujească, dar nu vor să facă acest lucru fără o pregătire adecvată, motiv pentru care va fi creată o brigadă de voluntari, a cărei pregătire va avea loc pe teritoriul polonez, relatează Ukrainska Pravda.

Crearea acestei unități de voluntari, care va oferi instruire ucrainenilor care locuiesc în Uniunea Europeană, a fost anunțată săptămâna aceasta de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel