Noua tactică prin care Federația Rusă urmărește să obosească adversarul: Atacuri non-stop cu drone Shahed asupra Ucrainei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Shahed-136 done kamikaze / captură video
Shahed-136 done kamikaze / captură video

Rușii vor să treacă la atacuri non-stop asupra Ucrainei, cred unii experți ucraineni.

Armata Federației Ruse intenționează să atace în viitor regiunile Ucrainei non-stop. Rușii vor ca alarmele aeriene să devină obișnuite pentru cetățenii ucraineni.

Creșterea numărului de drone Shaheed produse arată că rușii intenționează să lanseze „de atac de tip non-stop”, astfel încât alarmele în regiuni „să devină o obișnuință”, a explicat Andrii Kovalenko, directorul Centrului pentru Combaterea dezinformarii.

Potrivit acestuia, raidurile constante ale Shahedilor fac parte dintr-un plan mai amplu. Pentru ruși, dronele Shahed rămân o armă de șoc cu rază scurtă de acțiune, iar la distanțe lungi, funcția principală este recunoașterea.

Apărarea aeriană a Ucrainei în timpul atacului cu drone Shahed / Foto: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Cu toate acestea, în opinia sa, „acest joc” poate fi făcut și de Armata ucraineană. ”Spre deosebire de noi, apărarea antiaeriană rusă are o natură punctuală” și nu este capabilă să acopere pe deplin Federația Rusă de UAV-urile ucrainene.

„Și o creștere a intensității atacurilor în general va duce la eșecuri mai regulate ale apărării aeriene a Federației Ruse, după exemplul lui Toropets”, a adăugat Kovalenko.

Amintim că în noaptea de 18 septembrie, orașul Toropets din regiunea Tver din Rusia a fost atacat de drone și un depozit de muniții a fost lovit. Serhii Zgurets, de la Defense Express, a spus ca este vorba despre ppână la 30.000 de munitii diferite, stocate în cel putin 60-70 de depozite, notează Unian.

Potrivit lui Andrii Kovalenko, șeful Centrului de Combatere a Dezinformarii al NSDC, depozitul de muniții din orașul Toropets depozita rachete sol-aer S-300 și S-400 , precum și rachete balistice Iskander și rachete nord-coreene KN23.

Surse din SBU au confirmat ulterior pentru media ucraineană că atacul cu UAV asupra unui depozitului din Toropka a fost efectuat de SBU (Serviciul de Securitate), HUR/GUR (Informațiile Armatei) și SSO (Forțele de operații speciale ale Armatei). Potrivit unor surse, existau rachete pentru sistemele Iskander, Tochka-U, bombe aeriene și muniție de artilerie. Peste 100 de drone au fost folosite pentru a ataca depozitele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel