Forţele Armate Ucrainene aruncă în luptă o nouă armă (Foto/Video): Câini roboți de fabricaţie chineză, utilizaţi în luptă urbană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucrainenii fac față cât pot de bine superiorității numerice a rușilor. Una dintre metodele lor implică utilizarea unor drone mici de recunoaștere sau mai nou a unor câini roboți. Militarii ucraineni se bazează în mare măsură pe drone pentru a compensa într-o oarecare măsură lipsa de echipamente moderne, care este îndreptată în principal către unități de elită precum "Kraken".

Acestea au primit, de exemplu, nano-drone numite "Black Hornet", care le permit să cerceteze cât mai silenţios cel mai apropiat perimetru, ceea ce reprezintă un ajutor considerabil în timpul luptelor urbane.

Între timp, soldații din alte unități ucrainene, cum ar fi Brigada 28 Mecanizată Separată 28, utilizează robo-câinii Unitree Go2, care sunt fabricaţi în China, în scopuri similare.

Armata ucraineană nu dezvăluie toate secretele despre câinele lor robotizat, dar lasă să se întrevadă cum poate fi utilizată această armă și care sunt planurile sale pentru viitor.

Recent, pe reţele de socializare a fost publicat un material video care prezintă un grup de militari ai unității ''Kurt & Company'' din cadrul Brigăzii 28 Mecanizate care utilizează pe câmpul de luptă o armă neobișnuită și interesantă - un câine robotizat.

Youtube video image

ArmyTV din Ucraina a vorbit cu comandantul unității cu indicativul ''Kurt'', care a oferit mai multe detalii despre acest ''nou membru'' al echipei.

,,Ideea principală este de a proteja viețile soldaților. Am luat în considerare mai multe opțiuni și am optat deocamdată pentru câinele robotizat deoarece, în calitate de comandant de unitate, prioritatea mea este să mă asigur că personalul meu rămâne în siguranță", a declarat Kurt despre noua lor armă utilizată pe câmpul de luptă în zonele urbane.

Principalele cerințe pentru un astfel de sistem sunt ca "câinele" să fie capabil să transporte cât mai multă greutate, să ofere o imagine clară a împrejurimilor cu ajutorul camerelor cu care este echipat și să permită operatorului să rămână într-o locație sigură - cum ar fi un subsol sau o poziție în care inamicul nu poate ținti soldatul - în timpul funcționării sale.

Cu toate acestea, robotul nu poate fi desfășurat imediat în luptă - în ansamblu, ideea a fost concepută și perfecționată timp de aproximativ un an.

Începând de astăzi, acesta este gata în proporție de 70%: "În prezent, unele detalii sunt puse la punct, iar robotul va fi folosit ca o armă multifuncțională pentru diverse sarcini".

 

Unitree Go2 - câinele robot chinez, utilizat în aplicații militare

 

Câinii-robot Unitree Go2, disponibili pe platformele de comerţ online din China, pentru aproximativ 2.450 de lire sterline, sunt deja un device foarte populare pentru a fi utilizat în diverse scopuri.

La un moment dat, rușii au testat înarmarea acestor roboți cu puști din seria AK sau chiar lansatoare de grenade antitanc la târgul de tehnica militară Armija-2022.

O altă invenție interesantă bazată pe acest câine-robot este aruncătorul de flăcări Thermonator din SUA.

Nu este surprinzător faptul că, din moment ce roboții Unitree Go2 sunt disponibili la vânzare pe piaţa liberă, aceștia se află și în mâinile soldaților ucraineni.

Roboțelul are un avantaj semnificativ față de dronele clasice de tip DJI Mavic, deoarece este practic silențios. Acest lucru permite, de exemplu, verificarea în mod inteligent a pozițiilor inamice pentru a găsi o direcție favorabilă de atac.

Structural, câinele robot Unitree Go2 cântărește 15 kilograme, ceea ce nu este o sarcină ușoară. Este probabil să se adauge o baterie suplimentară, deoarece cea standard cu o capacitate de 8 000 mAh permite maximum 2 ore de funcționare.

''Inima'' acestui robot este un procesor octa-core nespecificat, iar analizarea mediului înconjurător este realizată cu ajutorul unui camere de înaltă rezoluție.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel