Rușii au crescut raza de acțiune a bombelor de aviație FAB-500, ceea ce ar putea fi o problemă pentru Ucraina. Noua rază ar fi de cel puțin 80 km

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardiere rusești Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Bombardiere rusești Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Autoritățile din Harkov sunt îngrijorate de noile bombe rusești FAB-500, care acum au o rază de acțiune de cel puțin 80 de kilometri.

Autoritățile ucrainene din regiunea Harkov sunt îngrijorate de caracteristicile îmbunătățite ale noii versiuni a bombei rusești de aviație FAB-500, cu modul universal de planare și corecție. Potrivit informațiilor aflate la dispoziția acestora, acum, raza de acțiune a bombei glisante de acest tip este de cel puțin 80 de kilometri.

Șeful Administrației militare regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a atras atenția asupra întrebuințării de către aeronavele Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a bombelor de aviație actualizate. Acesta a avertizat că acum alarmele de raid aerian vor suna mai frecvent și vor dura mai mult timp.

“În prezent, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse pot să lovească orice punct din regiunea Harkov cu bombe de aviație FAB-500. Acestea sunt de două ori mai puternice decât KAB și FAB-250, iar, datorită noilor modificări, pot să zboare 80 de kilometri. Din acest motiv, fiecare alarmă aeriană va dura 12-16 ore și va anunța o amenințare reală”, a precizat Sinegubov într-un mesaj video.

Trebuie remarcat faptul că primele explozii la Harkov au avut loc la numai două ore după mesajul transmis de șeful Administrației militare regionale. Bombardierele rusești Su-34 au lovit noi ținte din oraș cu bombe de aviație de 500 de kilograme. 

În ultimele săptămâni, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au testat în mod activ în regiunea Harkov o bombă de aviație de calibru mai mare. Este vorba despre FAB-3000, cu modul universal de planare și corecție.

 

Bombele cu planare sunt asul din mâneca Rusiei ce trebuie rapid neutralizat. FAB-3000 ar fi cu adevărat devastatoare pentru Ucraina

 

2. -imagine fara descriere- (rusia-bomba-grea-de-aviatie-fab-5000_27177700.jpg)

Fixând aripi și kituri de ghidare prin satelit bombelor FAB de 500, 1.000 și 1.500 de kilograme, rușii au reușit într-un mod mai grosolan să producă o muniție oarecum analogă JDAM-ului american și bombelor cu glisare Hammer franceze.

Având aceste muniții facile, pe care le-au utilizat frecvent de la o distanță de 40 km, avioanele de vânătoare-bombardiere rusești Sukhoi Su-34 și-au putut intensifica acțiunile fără a se expune apărării antiaeriene ucrainene.

CITEȘTE ȘI: Expert militar ucrainean: Puterea bombei rusești de aviație de tip FAB-3000 este comparabilă cu cea a armelor nucleare tactice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel