Norvegia oferă noi sisteme NASAMS Ucrainei: Atacurile rusești cu rachete și drone sunt masive și brutale, iar apărarea antiaeriană este absolut esențială pentru Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
NASAMS
NASAMS

Guvernul norvegian trimite Parlamentului spre aprobare un nou transfer de sisteme antiaeriene NASAMS pentru Ucraina. Informația a fost publicată pe site-ul web al guvernului norvegian, la data de 9 februarie.

„Guvernul propune Parlamentului norvegian să comande încă zece unități de lansare și patru centre de control a lansării pentru sistemul NASAMS de la Kongsberg Defence and Aerospace (KDA).

Valoarea comenzii este de 3,45 miliarde NOK (326 milioane USD). Acest transfer se face în plus față de comanda de înlocuire a echipamentului (norvegian) care a fost deja donat Ucrainei”, a precizat Guvernul Norvegiei într-un comunicat de presă.

„Sistemul norvegian NASAMS salvează viețile ucrainenilor și previne distrugerea clădirilor și a infrastructurii. Atacurile rusești cu rachete și drone sunt masive și brutale și, în consecință, apărarea antiaeriană este absolut esențială pentru Ucraina. În același timp, sunt îngrijorat pentru restabilirea apărării antiaeriene naționale cât mai curând posibil”, a declarat ministrul norvegian al apărării, Bjorn Arild Gram.

Reamintim că în decembrie 2023, guvernul norvegian a aprobat să se transfere Ucrainei un alt lot de sisteme NASAMS în valoare de 30 de milioane de dolari.

La momentul respectiv, s-a raportat că o parte din echipamentul specificat va fi trimis imediat din rezervele forțelor armate norvegiene pentru a asigura livrarea rapidă în Ucraina, iar restul de opt lansatoare și patru centre de control a lansării urma să fie comandat și livrat ulterior.

Comentariul autorului: De la începutul războiului și până la comanda din decembrie 2023, Norvegia donase Ucrainei un total opt lansatoare NASAMS și patru centre de control a lansării.

Astfel, cu acest ultim lot din februarie 2024 Norvegia a transferat/va transfera Ucrainei 26 de lansatoare NASAMS și 12 centre de control a lansării, la care se adaugă sistemele livrate în decembrie 2023 direct din depozitele forțelor armate norvegiene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel