Noile lovituri israeliene de lângă Beirut l-au vizat pe succesorul lui Nasrallah

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Gruparea Hezbollah din Liban amenință Israelul / Foto: Agerpres
Gruparea Hezbollah din Liban amenință Israelul / Foto: Agerpres

Aviația israeliană este în căutarea presupusului succesor al lui Hassan Nasrallah la conducerea Hezbollah.

Suburbia de sud a Beirutului, Dahieh, o fortăreață a Hezbollah susținut de Iran, a fost supusă unor noi atacuri aeriene, joi în apropiere de miezul nopții, după ce Israelul a ordonat oamenilor să-și părăsească casele în unele zone, au declarat rezidenți și surse de securitate, potrivit Reuters.

Atacul israelian a provocat explozii mari inclusiv una în apropierea aeroportului internațional, care se învecinează cu Dahieh. Lovitura a fost apreciată de surse libaneze ca având o putere mai mare decât cea care l-a ucis pe Nasrallah.

Stratagema de bazare a activelor militare și a comandamentelor Hezbollah în zone dens populate cu civili nu impresionează forțele israeliene care mizează pe lovituri chirurgicale.

Oficiali israelieni au raportat că ținta atacului aerian israelian a fost Hashem Safieddine, un văr al fostului lider al Hezbollah, Hassan Nasrallah, a precizat Barak Ravid (reporter al publicației Axios), potrivit Reuters. Safieddine a fost considerat cel mai probabil candidat pentru a-l înlocui pe Nasrallah după moartea sa într-un atac israelian de săptămâna trecută.

Lovitura din noaptea de joi vine după un alt atac aerian israelian executat în aceeași zonă, miercuri seara, care l-a avut ca țintă tot pe Hashem Safieddine, aflat într-un buncăr subteran, potrivit Axios.

Pe lângă suburbia Dahieh, Aviația israeliană a vizat, în dimineața de vineri, și un drum care făcea legătura cu Siria.

Atacul aerian israelian a lovit lângă punctul de trecere a frontierei Masnaa din Liban cu Siria și a întrerupt un drum folosit de sute de mii de oameni pentru a fugi de bombardamentele israeliene în ultimele zile, a declarat ministrul transporturilor libanez Ali Hamieh pentru Reuters.

Hamieh a spus că lovitura a fost pe teritoriul libanez, lângă punctul de trecere a frontierei și a făcut un crater lat de patru metri.

Un purtător de cuvânt militar al Forțelor de Apărare Israelului (IDF) a acuzat joi grupul armat libanez Hezbollah, susținut de Iran, că a folosit trecerea pentru a transporta echipamente militare în Liban.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel