Noapte grea în Ucraina, rușii au atacat mai multe zone inclusiv la granița României. Suspiciuni neconfirmate despre posibile fragmente de drone căzute în România

Ionel Copcea |
Data publicării:
Atac rusesc cu drone la Gurile Dunării, în imediata apropiere a graniței României. Foto: Purtătorul cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko @Facebook
Atac rusesc cu drone la Gurile Dunării, în imediata apropiere a graniței României. Foto: Purtătorul cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko @Facebook

În noaptea de 24.07.2024, Forțele Armate ale Federației Ruse au atacat timp de câteva ore ținte din adâncimea teritoriului ucrainean. Loviturile au fost executate cu un număr limitat de rachete și drone.

Militarii ruși au vizat, în primul rând, aerodromul și instalațiile militare din Krivoy Rog în regiunea Dnepropetrovsk. Țintele au fost lovite inclusiv cu rachete operativ-tactice de tip Iskander-M.

Mai multe explozii au fost semnalate și în regiunea Poltava, unde a fost atacat un aerodrom, pe care Forțele Armate ale Ucrainei încercau să-l restaureze după loviturile anterioare.

Dronele rusești au executat mai multe lovituri și asupra unor ținte ucrainene din regiunea Odesa. Au fost raportate sosiri în portul Izmail, unde susțin rușii sunt transbordate mărfuri militare furnizate din țările NATO. Cel puțin două atacuri de acest tip au fost semnalate la un interval de două ore.

Trupele ruse au atacat, de asemenea, și ținte din apropierea Kievului. Deocamdată, nu se cunoaște cu exactitate ce fel de obiective au vizat dronele rusești în regiunea Kiev.

În cursul nopții, au fost executate lovituri și asupra țintelor și pozițiilor ocupate de armata ucraineană în regiunea Harkov, inclusiv pe direcțiile Volchansk și Kupiansk.

 

Pe rețelele de socializare se vorbește despre căderea unor fragmente de drone pe teritoriul românesc

 

2. Shahed-131... (shahed-131_16010300.jpg)

Potrivit ultimelor date furnizate de sursele rusești, în timpul atacurilor, au fost distruse autoturisme și vehicule blindate, care se îndreptau spre prima linie transportând personal, arme și muniție.

Potrivit unor postări de pe rețelele de socializare, în această noapte, în zona portului ucrainean Izmail de la granița cu România au fost auzite 10 explozii provocate de atacurile rusești. Utilizatori de pe rețeaua X vorbesc despre faptul că una dintre dronele Shahed (Geran) a pătruns pe teritoriul României și a explodat în zona localității Plauru. Potrivit acestora, avioane F-16 aparținând Forțelor Aeriene ale României au fost ridicate în aer din cauza atacurilor rusești.

Probabil că, în orele următoare, vor fi aflate mai multe detalii referitoare la aceste incidente.

Până în prezent Ministerul Apărării Naționale nu a confirmat sau infirmat incidentul care, subliniem din nou, se e confirmat din nicio altă surseă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel