”Ne vor proteja în această iarnă”. Zelenski anunță noi sisteme Patriot pentru Ucraina. În paralel, scandinavii promit o altă livrare de blindate CV90

Zelenski încearcă să recapete inițiativa comunicațională, pierdută după o săptămână în care oficialii ruși au ieșit cu declarații agresive și trimfaliste privind viitorul războiului din Ucraina

În această iarnă, mai multe sisteme noi de apărare aeriană Patriot vor sosi în Ucraina, a anunțat Volodimir Zelenski, în timpul unei conferințe de presă gigant, la care au fost invitați zeci de jurnaliști de la publicațiile ucrainene și străine.

Din motive de securitate, ora și locația exactă a conferinței de presă nu au fost anunțate până la începerea evenimentului.

"Iarna aceasta este foarte importantă (...) Am avut o călătorie serioasă cu echipa mea (turneul efectuat în SUA și în nordul Europei - n.r.). Mai multe, nu voi spune numărul, dar vor ajunge în Ucraina noi sisteme Patriot pentru a ne proteja țara în această iarna. Acesta este un rezultat foarte important. (...) Am promis că nu voi spune numărul până când nu vor fi protejați”, a spus șeful statului ucrainean.

 

Suedia și Danemarca promit mai multe CV90

CV90, sursă foto: BAE Systems

Suedia va furniza Ucrainei vehicule de luptă de infanterie CV90. Miniștrii apărării din Suedia și Danemarca au semnat o declarație comună privind livrarea de vehicule suedeze suplimentare în Ucraina. Guvernul suedez a informat despre acest lucru. Potrivit specialiștilor, aceste vehicule de luptă de infanterie și-au dovedit a fi pe câmpul de luptă din Ucraina.

Ne vom folosi potențialul industrial pentru a asigura furnizarea de noi vehicule de luptă de infanterie CV90 către Ucraina. Vehiculul de luptă CV90 a fost și este o contribuție semnificativă la apărarea Ucrainei după ce Suedia a donat 50 de IFV-uri (mașini de luptă ale infanteriei) la începutul acestui an, a declarat ministrul suedez al apărării, Paul Johnson.

Danemarca va aduce o contribuție financiară de 1,8 miliarde DKK, iar Suedia va sprijini ordinul în baza acordului semnat între Agenția de Echipamente de Apărare și Ucraina în iulie 2023.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel