Rusia încearcă să-și protejeze mai bine navele de luptă și integrează noi sisteme împotriva dronelor

Ionel Copcea |
Data publicării:
Nave de război ale Flotei ruse din Marea Neagră în timpul unor exerciții navale. Sursa foto: Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.
Nave de război ale Flotei ruse din Marea Neagră în timpul unor exerciții navale. Sursa foto: Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

După dezastrul suferit în Marea Neagră, rușii au început să monteze pe navele de război noi module pentru lupta împotriva dronelor.

Serviciul de presă al companiei Uralvagonzavod a anunțat, pe 19.09.2024, că noul modul maritim Narval, conceput să combată ținte maritime, terestre și aeriene, a început să fie instalat pe navele de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră, notează topwar.ru.

Specialiștii de la întreprinderea Elektromashiny, parte a companiei Uralvagonzavod, au refăcut într-un timp scurt modulul de luptă prezentat anterior în cadrul unui contract guvernamental.

Noul Narval se deosebește de modelul de bază printr-un nou sistem de ochire cu o rezoluție mai mare, o unitate de control și un modul de calcul îmbunătățit. În plus, corpul acestuia a devenit mult mai stabil.

Deoarece armata avea nevoie de noile module de luptă cât mai repede posibil, producția a fost lansată în două locații simultan. După ce au trecut toate testele necesare, produsele finite au fost trimise la Sevastopol, unde au fost instalate pe navele de luptă. După cum au arătat testele de acceptare, modulul Narval este capabil să lupte eficient cu dronele maritime.

Noul modul hidrostabilizat Narval a fost prezentat pentru prima dată la forumul tehnico-militar Armata-2023. Acest modul telecomandat permite lovirea țintelor terestre, aeriene și de la suprafața apei la distanțe de până la 600 de metri. Narval este dotat cu o mitralieră Kord cu calibrul de 12,7 milimetri și dispune de un telemetru cu laser, un sistem de imagistică termică și un complex de stabilizare giroscopică. Toate acestea permit executarea focului țintit în timpul deplasării navei pe mare. Modulul este proiectat pentru instalarea pe nave sau vedete ca armă principală ori auxiliară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel