Navele de luptă ale Rusiei și Chinei trec de la exerciții comune, la misiuni de patrulare în Asia-Pacific

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții militare ale Armatei chineze
Exerciții militare ale Armatei chineze

Serviciul de presă al Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a anunțat, pe 01.10.2024, că nave de luptă din Rusia și China au format o grupare navală tactică și au trecut la îndeplinirea unor misiuni de patrulare în Regiunea Asia-Pacific.

“În compunerea grupării navale tactice din partea Rusiei au intrat distrugătoarele Amiral Panteleev și Amiral Tributs ale FROP. China este reprezentată în aceasta de distrugătoarele Xining și Wuxi, fregata Lin Yi și nava de aprovizionare Taihu”, se arată într-un comunicat de presă al FROP, preluat de agenția Interfax.

Anterior, navele de luptă din cele două state au participat la exercițiul comun cu numele de cod Beibu/Interacțiunea-2024, care s-a desfășurat în zone maritime din Marea Japoniei, după care au trecut în Marea Okhotsk, unde și-au completat rezervele.

Gruparea navală tactică ruso-chineză a traversat acum Strâmtoarea Bussol și a intrat în partea de nord-vest a Oceanului Pacific. Pe timpul patrulării comune, navele de luptă vor desfășura o serie de exerciții de antrenament de apărare antisubmarin și de salvare pe mare.

Sursa: militarynews.ru.

Comentariul autorului: Navele de luptă și auxiliare aparținând Forțelor Navale ale Armatei de Eliberare a Chinei interacționează cu partenerii ruși din FROP de peste trei săptămâni.

Inițial, acestea au participat, în perioada 10-16 septembrie, la cea mai importantă activitate de pregătire pentru luptă planificată în acest an în cadrul armatei ruse, respectiv exercițiul strategic de comandament și stat major Ocean-2024.

Începând din 18 septembrie, cele patru nave chineze au efectuat o escală în portul rusesc Vladivostok, după care, pe 21 septembrie au ieșit din nou pe mare și au participat la exercițiul comun ruso-indian Beibu/Interacțiunea-2024.

Trebuie precizat faptul că, în perioada 15-17 iulie, în Marea Chinei de Sud a avut loc exercițiul naval ruso-chinez Cooperarea maritimă-2024. Din compunerea detașamentului comun care a luat parte la manevre au făcut parte  corvetele Gromky și Rezky aparținând FROP, distrugătorul Yinchuan, fregatele Dali și Hengshui, precum și nava de aprovizionare Weishanhu din cadrul Marinei chineze.

De asemenea, în luna martie a acestui an, în apele Golfului Oman din Marea Arabiei, a fost executat exercițiul Maritime Security Belt-2024, cu participarea unor nave de luptă și auxiliare din Rusia, China și Iran. Partea rusă a fost reprezentată de crucișătorul purtător de rachete Varyag și fregata Mareșal Shaposhnikov din cadrul FROP. Acestea au desfășurat activități comune cu două nave de luptă și o navă de aprovizionare din China, precum și 10 nave de luptă și auxiliare și trei elicoptere aparținând Forțelor Navale ale Iranului.

Toate aceste activități indică o intensificare a cooperării maritime dintre Rusia și China, care poate reprezenta o amenințare la adresa adversarilor celor două state din Regiunea Asia-Pacific, între care se află, în primul rând, SUA și Japonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel