Nave de luptă din Rusia și China au desfășurat exerciții comune cu trageri de artilerie și lansări de rachete în Marea Japoniei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari din China și Rusia în timpul organizării unor exerciții navale comune. Sursa foto: TASS.
Militari din China și Rusia în timpul organizării unor exerciții navale comune. Sursa foto: TASS.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 16.09.2024, că, în raioane maritime din Marea Japoniei, nave de luptă ale Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) și Forțelor Navale ale Chinei au executat un exercițiu complex, cu trageri de artilerie și lansări de rachete.

,,Acționând în compunerea unei detașament comun, nave de luptă aparținând FROP și Forțelor Navale din cadrul armatei naționale de eliberare a Chinei au îndeplinit misiuni complexe cu trageri de artilerie și lansări de rachete în cadrul exercițiului strategic de comandament și stat major Ocean-2024”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților militari ruși, partea rusă a fost reprezentată la exercițiu de 15 nave de luptă din cadrul FROP, între care crucișătorul purtător de rachete Varyag, fregata Mareșal Shaposhnikov, distrugătorul Amiral Panteleev, precum și corvetele Sovershenny, Rezsky și Aldar Tsydenzhapov.

Din partea Chinei, la activitățile comune au participat distrugătoarele Xining și Wuxi, precum și fregata Lin Yi.

,,Acțiunile navelor de luptă au fost susținute de peste 10 avioane și elicoptere aparținând Aviației navale a FROP și Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Pe timpul activităților practice, gruparea navală comună ruso-chineză a respins un atac cu drone maritime și aeriene ale unui adversar convențional.

,,Ca parte a exercițiului, navele de luptă din cele două țări au simulat respingerea unui raid aerian al inamicului. De exemplu, în acest scop, distrugătorul rusesc Amiral Panteleev a întrebuințat împotriva țintelor aeriene complexul de rachete antiaeriene Kinzhal”, au menționat oficialii militari ruși.

Ministerul rus al Apărării a informat că, la bordul fregatei Mareșal Shaposhnikov s-au aflat 24 de reprezentanți din 10 țări, care au observat acțiunile echipajelor navelor rusești și chineze.

Exercițiul strategic de comandament și stat major Ocean-2024 se desfășoară, în perioada 10-16 septembrie, în raioane maritime din Oceanul Arctic și Oceanul Pacific, Marea Baltică, Marea Caspică și Marea Mediterană.

La manevre participă 400 de nave de luptă, submarine și nave auxiliare, peste 120 de avioane și elicoptere aparținând Aviației navale și Forțelor Aerocosmice, aproximativ 7.000 de unități de tehnică militară și specială, precum și peste 90.000 de militari.

Între altele, la activitățile planificate în cadrul exercițiului în zona Oceanului Pacific participă și forțe ți mijloace din cadrul Forțelor Navale ale Chinei. După cum a anunțat comandantul Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Alexander Moiseev, care conduce exercițiul Ocean-2024, China este reprezentată de trei nave de luptă, o navă auxiliară, precum și 15 avioane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel