Navantia a lansat la apă a patra corvetă fabricată pentru Marina Regală Saudită

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cea de a patra corvetă pentru Marina Regală Saudită, HMS Jazan, a fost lansată la apă Sursa foto: Navantia
Cea de a patra corvetă pentru Marina Regală Saudită, HMS Jazan, a fost lansată la apă Sursa foto: Navantia

Compania Navantia a lansat, azi, la apă cea de a patra corvetă, din clasa Al Jubail (Avante 2200), fabricată pentru Marina Regală Saudită. 

La eveniment a participat comandantul Forțelor Navale Regale Saudite, viceamiralul Fahad Bin Abdullah Al-Ghofaily, șeful de stat major al marinei spaniole, amiralul Antonio Martorell Lacave, președintele Navantia, Ricardo Domínguez și alți oficiali, transmite Naval News.

Excelența Sa Comandantul Forțelor Navale Regale din Arabia Saudită a subliniat importanța proiectului AL-SARAWAT (Avante 2200) ca unul dintre programele majore de modernizare cu nave de ultimă generație aliniate cu viziunea strategică a Regatului 2030.

Acesta a subliniat că lansarea la apă a corvetei HMS JAZAN, a patra corvetă în doar un an, este o realizare semnificativă care demonstrează angajamentul Navantia pentru menținerea programului de livrare. În această notă, comandantul Forțelor Navale Regale din Arabia Saudită a mai subliniat că succesul proiectelor ALSARAWAT va stabili o bază solidă pentru parteneriatul strategic cu Navantia.

Vice-amiralul Fahad Al-Ghofaily și-a exprimat recunoștința și aprecierea față de amiralul Antonio Martorell Lacave, șeful Statului Major al Marinei spaniole pentru sprijinul semnificativ și cooperarea pe care Marina spaniolă a acordat-o proiectului Al SARAWAT.

 

Date tehnice

 

Corveta din clasa Al Jubail (Avante 2200) are o lungime de 104 metri, o lățime de 14 metri și va putea găzdui 102 persoane (echipaj și personal suplimentar). Poate atinge o viteză maximă de 27 de noduri și o autonomie de 21 de zile.

Aceste corvetele sunt cea mai recentă generație de nave de luptă de la Navantia și sunt echipate cu echipamente moderne cum ar fi sistemul de luptă CATIZ, sistemul de control al focului DORNA, sistemul integrat de comunicații externe și interne NAVCOMS/HERMESYS, sistemul de navigație MINERVA sau platforma de gestionare a navei COMPLEX-SIMPLEX. La toate acestea se adaugă sistemele de luptă fabricate de Navantia sub licență, cum ar fi tunul principal Leonardo SUPER RAPID de calibru 76 mm, sistemul de apărare antiaeriană de la Rheinmetall, MILLENNIUM 35 mm, motoarele de propulsie MTU și generatoarele diesel.

Contractul include suport pentru cinci ani și furnizarea de diverse servicii, cum ar fi suport logistic integrat, instruire operațională și de întreținere, toate la baza navală RNSF Jeddah.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel