Publicitate
Pe timpul șederii în Marea Neagră, nava americană a desfășurat activități comune de întărire a securității maritime împreună cu aliații regionali și cu partenerii SUA. Aceasta a efectuat escale în porturile Batumi și Odesa din Georgia și Ucraina.
Nava de patrulare Hamilton a fost supravegheată în Marea Neagră de forțe și mijloace aparținând Serviciului Federal de Frontieră din cadrul FSB. Nave similare rusești au monitorizat activitățile acesteia și chiar au intervenit în zonele în care Hamilton și nave georgiene sau ucrainene au executat exerciții comune.
Nava americană a intrat în Marea Neagră pe 27 aprilie. Începând din 10 mai, în zonă se află și nava de patrulare Commandant Birot (F796) aparținând Forțelor Navale franceze.
De asemenea, în cursul lunii mai, este planificată sosirea în Marea Neagră a unei grupări navale mixte britanico-olandeză. Din aceasta vor face parte un distrugător și o fregată din Marea Britanie și o fregată din Olanda. Cele trei nave aparțin grupării de asalt a portavionului britanic Queen Elizabeth.
Toate aceste deplasări de nave ale unor state membre NATO în Marea Neagră au loc pe fondul situației tensionate din regiune, în urma concentrărilor recente de trupe rusești la frontiera cu Ucraina. În acest mod, statele occidentale își exprimă sprijinul pentru autoritățile de la Kiev în confruntările cu Rusia.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News