Potrivit sistemului internațional de urmărire a navelor (AIS), nava a fost ancorată cu ajutorul remorcherelor turcești la un dig militar de la Capul Sarayburnu din Istanbul.
“Imediat după această vizită, Mount Whitney se va alătura distrugătorului USS Porter, care se află în Marea Neagră”, se arată într-un comunicat de presă al Flotei, preluat de agenția rusă Interfax.
După cum au anunțat anterior reprezentanții Flotei a șasea, distrugătorul american Porter, care este dotat cu rachete de croazieră Tomahawk, a intrat în Marea Neagră pe 30 octombrie. Potrivit precizărilor acestora, cele două nave aparținând Forțelor Navale ale SUA vor opera în Marea Neagră, împreună cu aliații și partenerii NATO, pentru asigurarea securității și stabilității în regiune.
În ceea ce privește nava USS Mount Whitney, trebuie spus faptul că aceasta nu dispune de armamente ofensive, fiind dotată numai cu două puști M242 Bushmaster, cu calibrul de 25 de milimetri, două puști antiaeriene Phalanx CIWS, cu calibrul de 20 de milimetri, și patru mitraliere cu calibrul de 12,7 milimetri. De asemenea, la bordul navei se află un elicopter SH-60 Knight Hawk.
În dotarea navei se află numeroase sisteme de cercetare radioelectronică, precum și de monitorizare a situației aeriene, de la suprafața apei și subacvatice, care lucrează în sprijinul navelor de luptă. Nava poate transmite și recepționa cantități mari de date, în orice punct al globului, prin canale de comunicații securizate.
Comentariul autorului: Sursele de monitorizare a navelor de pe Twitter au confirmat intrarea navei USS Mount Whitney în portul Istanbul.
Acestea au prezentat fotografii cu intrarea navei în port, care s-a produs pe timp de noapte.
De asemenea, președintele rus, Vladimir Putin, s-a referit la prezența în Marea Neagră a navei americane, în timpul unei consfătuiri cu conducerea Ministerului Apărării și reprezentanții Complexului Militar Industrial desfășurate la Soci. “Chiar acum, după cum știți, o navă americană a intrat în Marea Neagră. O putem privi rapid prin binoclu sau prin sistemele de ochire ale armamentelor de apărare corespunzătoare”, a spus șeful statului rus.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News