Stocurile de muniţii, o problemă serioasă pentru Alianță. După avertismentul amiralului Bauer, Jens Stoltenberg confirmă: Trebuie să majorăm producţia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Fabrică Airbus Helicopters, sursă foto: Airbus
Fabrică Airbus Helicopters, sursă foto: Airbus

NATO intenţionează să-şi majoreze stocurile de muniţii, care sunt epuizate de războiul din Ucraina, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Într-o conferință de presă, susținută luni, secretarul general al Alianței a discutat despre impactul agresiunii Rusiei în Ucraina asupra industriilor de apărare ale statelor membre NATO.

"Războiul din Ucraina consumă o cantitate enormă de muniţie. Acest lucru pune sub presiune industriile noastre de apărare. Aşa că trebuie să majorăm producţia şi să investim în capacităţile noastre de producţie", a spus Stoltenberg. "NATO va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie", a mai spus el.

Intervenția secretarului general al Alianței vine la doar două săptămâni de la declarațiile amiralului olandez Rob Bauer, președintele Comitetului Militar al NATO, care spune că statele membre NATO ar trebui să acționeze preventiv și să ia în calcul trecerea, măcar parțial, la „economia de război în timp de pace”. 

Stocurile de arsenale „de obicei nu sunt necesare, dar de îndată ce sunt necesare, este o nebunie”, remarcă Bauer.

„Trebuie să creștem producția industriei de apărare și deja sunt tot mai multe discuții pe această temă la nivel național. Aceasta ar putea însemna prioritizarea anumitor materii prime, a anumitor capacități de producție necesare industriei de apărare în detrimetul celei civile. Ar trebui să fie luată în considerare, parțial, o economie de război pe timp de pace”, a spus Bauer.

 

Noua ofensivă a Rusiei în Ucraina a început deja

 

NATO nu vede semne că Vladimir Putin se pregătește pentru pace.

„La aproape un an de la invazie, președintele Putin nu se pregătește pentru pace. Începe noi ofensive. Prin urmare, trebuie să continuăm să oferim Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a câștiga ”, a menționat Stoltenberg.

Potrivit secretarului general, Putin trimite „mii și mii de soldați” în luptă, suferind pierderi foarte mari, dar punând presiune asupra forțelor ucrainene. „Ceea ce îi lipsește Rusiei în ceea ce privește calitatea, încearcă să compenseze în cantitate”, a menționat el.

Stoltenberg a reamintit că mâine va avea loc o reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei.

„Activele critice, cum ar fi muniția, combustibilul și piesele de schimb trebuie să fie livrate Ucrainei înainte ca Rusia să poată lua inițiativa pe câmpul de luptă. Viteza salvează vieți. Dacă Putin va câștiga în Ucraina, îi va trimite un mesaj lui și altor regimuri autoritare că forța este răsplătită. Acest lucru ar face lumea mai periculoasă ”, a adăugat șeful Alianței.

 

 

NATO a anunțat crearea unei rețele de informații bazate pe sateliți civili și militari

 

Incidentele recente privind baloanele doborâte de forţele aeriene ale SUA, care suspectează că sunt baloane de supraveghere din China, fac parte dintr-un tipar care subliniază necesitatea ca NATO să fie vigilentă, a declarat secretarul general al alianţei militare, Jens Stoltenberg.

NATO intenționează să creeze o rețea virtuală care să combine date nu numai de la sateliți militari, ci și comerciali.

"Ceea ce am văzut în Statele Unite face parte dintr-un tipar în care China şi, de asemenea, Rusia îşi intensifică activităţile de supraveghere a aliaţilor NATO", a declarat dl Stoltenberg, luni.

Avioanele de luptă militare americane au doborât duminică un obiect octogonal deasupra Lacului Huron, a anunţat Pentagonul, cel mai recent incident de când un presupus balon de supraveghere chinez a pus forţele de securitate nord-americane în alertă maximă.

A fost al patrulea obiect zburător doborât deasupra Americii de Nord de o rachetă americană în puţin mai mult de o săptămână. Ministerul de Externe al Chinei a transmis că nu are informaţii despre ultimele trei obiecte zburătoare doborâte de aviaţia americană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel